Muzikale middag in De Bunt in Someren-Heide

Liefhebbers van HaFa en melodische slagwerkmuziek komen op zondag 27 maart goed aan hun trekken in gemeenschapshuis De Bunt in Some­ren-Heide.

Om 14.30 uur begint hier een concert waaraan wordt medegewerkt door de Konin­klijke Harmonie Euterpe uit Venray en de fanfare en de slagwerkgroep van Mu­ziekvereniging Someren-Heide.

De beide blazersorkesten staan onder leiding van Thom Roosen. De slagwerkers worden gedirigeerd door Ronald Gerards.

Koninklijke Harmonie Euterpe opent het concert. Het is, naar huidige begrippen, een vrij groot orkest wat uitkomt in de derde divisie. Onlangs waren ze nog te horen en te zien op de landelijke televisie, tijdens de uitzending van de carnavalsmis vanuit Venray. Ze hebben een flink programma, waarin zowel echt klassieke als moderne muziek te vinden is, ingestudeerd voor dit concert.

Patrick van den Broek

Als tweede treedt de slagwerkgroep op. Het instrumentarium staat al opgesteld in de zaal, zodat er geen lange ombouwpauze nodig is. De slagwerkgroep heeft inmiddels weer stevig gerepeteerd om te proberen het niveau van voor de co­ronatijd te halen en er zal ongetwijfeld het nodige muzikale spektakel in de uit­voering zitten.

Het fanfareorkest van Muziekvere­niging Someren-Heide heeft in de aanloop naar dit concert nog met behoorlijk wat ziektegevallen te maken gehad, maar deson­danks kunnen ook zij een mooi programma laten horen met o.a. een mars uit de ‘Se­cond Suite’ van G. Holst en een ‘Coldplay’ medley.

De toegang is geheel gratis.

Na afloop van het muzikale gedeelte is er nog volop gelegenheid om in de foyer van het gemeenschapshuis na te praten onder het genot van een drankje.

Voor Muziekvereniging Someren-Heide is dit het eerste concert na ruim twee jaar gedwongen coronapauze.