Nederland Leest ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls

November staat in het teken van ‘Nederland Leest’.

Heel Nederland gaat met elkaar in gesprek over één boek. Dit jaar is dat ‘Mevrouw mijn moeder’ van schrijfster Yvonne Keuls. Dit boek is een liefdevol monument voor Keuls’ Indische moeder; een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

Alle klanten van de bibliotheek (ook niet-leden) kunnen dit boek vanaf 1 november gratis ophalen bij onze bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond of Someren. Haal snel je exemplaar want op is op.

Nederland Leest: Oud worden, jong blijven

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat klanten cadeau krijgen van de bibliotheek. Mensen die lid zijn van de bibliotheek kunnen het actieboek ook gratis downloaden als e-book of luisterboek via de online Bibliotheek.

In 2022 is het thema ‘Oud worden, jong blijven’. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden in deze tijd en hoe blijf je fit en vitaal? Lees en praat mee in de bibliotheek.

Het boek ‘Mevrouw mijn moeder’

Met ‘Mevrouw mijn moeder’ richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. ‘Mevrouw mijn moeder’ is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst.

Sluit aan bij de online leesclub

Om met elkaar in gesprek te kunnen gaan over het boek ‘Mevrouw mijn moeder’, houdt de Bibliotheek Helmond-Peel op dinsdag 29 november een online leesclub. Wil je hieraan deelnemen? Ga dan naar www.bibliotheekhelmondpeel.nl/nederlandleest en meld je aan. Je hebt de hele maand november de tijd om rustig het boek te lezen. Je krijgt een link toegestuurd om vanuit huis mee te doen.

Workshop: Zin in ouder worden

Hoe behoud ik mijn levenslust? Wat inspireert mij nu? Het antwoord op deze vragen ontdek je door stil te staan bij wat wezenlijk belangrijk voor je is. In deze workshop gaan we verkennen hoe jij vreugde en vervulling in jouw leven (terug)vindt en betekenis kunt geven aan deze levensfase. Het is een actieve workshop waarbij we aan de slag gaan met korte (schrijf)oefeningen. Er is ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De workshop wordt georganiseerd in Bibliotheek Someren (23 november) en Helmond (30 november).

Deelname kost € 2,50. Je kunt je vooraf aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl.

Schrijfcafé Asten

Op 1 november en 6 december is er een Schrijfcafé in Bibliotheek Asten. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om techniek, een afgerond verhaal schrijven of een ‘mooi’ gedicht maken, maar om het schrijven op een spontane manier. Creatieve schrijftechnieken nodigen je uit om vanuit je hart te schrijven. Wil je dit eens proberen?

Deelname kost € 2,50. Je kunt je aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl.

Wil je meer boeken lezen over het thema ‘Oud worden, jong blijven’?

Op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/nederlandleest vind je verschillende lees- en luistertips.