SIRIS.nl

Nederlands Wereldjongerendagenkruis arriveert in Ommel

Van 14 oktober tot en met 6 november maakt het Wereldjongerendagenkruis een tour door Nederland ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Lissabon augustus 2023, waar zo’n miljoen katholieke jongeren vanuit de hele wereld worden verwacht.

Het kruis is een Nederlandse replica van het officiële kruis dat al dertig jaar door de wereld gaat. In 1983 werd dit originele kruis door paus Johannes Paulus II in Rome aan jongeren gegeven om de wereld in te brengen.

lnge Verbeem

Het wereldjongerendagenkruis kwam op zaterdag 29 oktober ook in de Franciscusparochie langs. Het WJD-kruis arriveerde in Ommel.

lnge Verbeem

Bij de kerk werd het tourteam ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en aansluitend was er een rondleiding in de kerk. Frans Martens vertelde aan de teamleden waarom Ommel een Maria bedevaartsoord is.

lnge Verbeem

Aansluitend was er informatie en een korte rondleiding in het processiepark en het Park van Vrede.

lnge Verbeem

Het vier meter hoge kruis vertrok na deze rondleiding naar Asten voor een gezamenlijke lunch in de bijzaal van de kerk. Na het bezoek aan Asten vertrok de tourkaravaan naar Venlo-Blerick.  

De opzet van deze tour is om zoveel mogelijk jongeren te informeren over de Wereldjongerendagen in Lissabon. Vanuit het bisdom Den Bosch wordt er een mooie reis aangeboden van 25 juli-9 augustus 2023. De reis voert langs Taizé, via Barcelona en Toledo naar Lissabon. Op de terugreis wordt Fatima aangedaan.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.

De tourteamleden werden in de kerk in Ommel getrakteerd op een lezing van Frans Martens over de geschiedenis van het beeldje van Onze Lieve Vrouw met Kind van Ommel. Rob Fritsen maakte een opname van deze lezing namens SIRIS-tv.