Nieuw boek ‘Rupskusjes’ van Piet Snijders

Piet Snijders uit Asten heeft een nieuw boek uitgebracht. Het heet Rupskusjes en het omvat 120 'ultrakorte verhalen voor kleine leesmomenten', verdeeld over 136 pagina's. Elk verhaal telt 150 woorden afgepast.

De Rupskusjes zijn inhoudelijk heel divers. Al dan niet weemoedige jeugdherinneringen, bezonken beschouwingen, hier en daar verontruste commentaren op het hier en nu. Ze zijn geschreven tussen 2013 en 2021, meestal goed voor een glimlach en soms voor grimmig tandengeknars. 

Mariëtte Bakker bedacht en tekende het omslag van het boek. Atelier X| Eddy van Dijk tekent voor de grafische verzorging.

Rupskusjes is deze maand oktober bij voorintekening voor € 10,- te koop (exclusief verzendingskosten).

Na de verschijningsdatum 1 november gaat het boek € 12,95 kosten (exclusief verzendkosten).

Intekenen kan met een simpel berichtje naar het e-mailadres pjasnijders@online.nl.

Korte inhoud en bibliografische gegevens

Hij zweeft ergens tussen de 65 en de 70. Is niet meer van de jongsten.

Zijn werkzame leven zit er op. Hoe kijkt hij erop terug? En op al dat andere.

De jongensdromen die hij wel en niet waar maakte. De butsen en dutsen die hij opliep.

Maar ook: wat voelt ie als zijn dochter het ouderlijk nest verlaat? Hoe beziet hij zijn opgroeiende zoon? Wat houdt hem bezig in de omringende wereld? Weet ie de humor nog aan te boren? Waar loopt ie nog voor warm?

Dit en nog veel meer is terug te vinden in Rupskusjes, 120 gebundelde 'ultrakorte verhalen voor kleine leesmomenten' van Piet Snijders. Hij vertelt zijn UKV's steeds in 150 woorden afgepast.

't Is de goden verzoeken natuurlijk. Want korte verhalen zijn bij uitstek het domein van zijn naamgenoot A.L. Snijders. Doch we leven in een vrij land. En wie proberen wil die mag.

Hans Wasmus

Piet Snijders werkte ruim 40 jaar als all-round journalist bij het Eindhovens Dagblad, alvorens hij een tweede carrière begon als auteur van een gevarieerd oeuvre.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.