Nieuw initiatief om jongeren te helpen die dreigen vast te lopen

'Reis van je Leven', een nieuw initiatief van de Peelpioniers, is op zoek naar brede ondersteuning en financiering om jongeren te helpen die dreigen vast te lopen in het leven en het onderwijs.

Het nieuwe initiatief gebruikt unieke reiservaringen als middel om jongeren nieuwe perspectieven en zelfvertrouwen te bieden voor een gelukkig leven.

De drijvende krachten achter 'Reis van je Leven' zijn oprichters Paul Rötschke (63), Geert Bukkems (34) en Jasper van Zanten (17). Hun ervaringen van wat reizen met jongeren kan doen hebben geleid tot dit project dat al met succes meerdere reizen heeft georganiseerd. Deze reizen hebben jongeren geholpen om in hun 'flow' te komen, hun wereldbeeld te verbreden en hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Nu willen ze nog meer jongeren de wereld geven om meer van zichzelf te kunnen ontdekken. Hiervoor is extra ondersteuning nodig, onder meer in de financiën, de eerste reizen zijn gefinancierd uit de opbrengsten van de sociale onderneming van de Peelpioniers.

'Reis van je Leven' biedt ervaringsgerichte reizen aan die specifiek zijn ontworpen om jongeren uit te dagen en te ondersteunen in hun groei. Deze unieke ervaringen geven jonge mensen het vertrouwen dat ze nodig hebben om weerbaarder te zijn in het leven. Op de reizen is ook speciale aandacht voor het bieden van meer weerstand tegen uitdagingen zoals pesten, zodat de jongeren na de reis eindelijk hun volle potentieel kunnen gaan benutten.

'Reis van je Leven' nodigt uit tot brede steun en financiële bijdragen om haar belangrijke missie voort te zetten en haar impact te vergroten. De organisatie is op zoek naar partners die willen helpen om deze levensveranderende reizen mogelijk te maken en om bij te dragen aan het grotere doel van ondersteuning aan jongeren die worstelen met het vinden van hun plek in het leven en het onderwijs.

Om dit initiatief te vieren en de volgende fase in te luiden, organiseert 'Reis van je Leven' een kick-off-evenement op vrijdag 9 juni om 19.00 uur in het Roger That InspiratieLab de Peel in Someren, gelegen aan het Wilhelminaplein 27c.

Iedereen die geïnteresseerd is, inclusief potentiële donateurs en partners, is uitgenodigd om meer te weten te komen over het initiatief, haar doelstellingen en hoe ze betrokken kunnen raken bij het ondersteunen van deze belangrijke missie.