Nieuw seizoen Samen Bewegen voor senioren

Iedere week bewegen in Asten en Someren ongeveer tweehonderd senioren in groepsverband. Zij werken samen aan hun fitheid in hun eigen buurt.

Voldoende bewegen is belangrijk om vitaal te blijven, vooral als je ouder wordt. Onis Welzijn biedt daarom verschillende vormen om samen met anderen in beweging te blijven met Blijf Fit, dans en stoelyoga.

Bewegen met plezier

Alle lessen staan in het teken van bewegen met plezier. ,,Voor iedereen is een passende activiteit te vinden, ook voor mensen met een chronische aandoening”, vertelt Lotte Groothusen, coördinator Sport en Bewegen bij Onis Welzijn. ,,De oefeningen die we tijdens de lessen doen, zijn in verschillende moeilijkheidsgraad uit te voeren. We passen het niveau aan aan dat van de deelnemers.”

De lessen zijn wekelijks. ,,Iedere week heb je een vast moment om te gaan, een stok achter de deur”, licht Lotte toe. ,,Je ontmoet anderen. Je werkt actief aan een vitaal en gezond leven. Je blijft flexibel, lenig en sterk. Je oefent, zelfs zonder dat je het in de gaten hebt, situaties waar je in het dagelijks leven profijt van hebt.”

Ook samen gezellig

Meedoen met Samen Bewegen is meer dan alleen bewegen. Na de les is er is altijd gelegenheid om gezellig samen na te kletsen met een kop koffie. Ook dat hoort bij samen bewegen.  

Nieuwe groepen

Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen.

In de week van 28 augustus gaan alle groepen weer van start.

Een gratis proefles is altijd mogelijk. Er starten ook twee nieuwe groepen:

Blijf Fit Heusden: op vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur. Oefeningen worden lopend, staand en zittend uitgevoerd. Voor iedereen.

Blijf Fit+ Asten: op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur. De plus wil zeggen dat de groep iets actiever is. Voor iedereen die 60 minuten lopend en staand oefeningen kan doen.

Kijk op www.oniswelzijn.nl voor het actuele aanbod, locaties en prijzen. Of neem contact op met Lotte Groothusen: tel. 0493-441251 of e-mail l.groothusen@oniswelzijn.nl.