Nieuwe jongerenfilm 'Doorspelen?!' op 23 juni in première

Vrijdag 23 juni vindt de landelijke première plaats van de speelfilm "Doorspelen?!", een film gemaakt voor en door jongeren, die het thema 'groepsdruk en schaamte' bespreekbaar maakt en jongeren leert om hun grenzen aan te geven.

Een voorlichtingsfilm is het niet. Eerder een spannende tienerfilm met een maatschappelijk thema erin verborgen. Het verhaal volgt tien hoofdrolspelers die besluiten mee te spelen aan een (illegaal) spel in een verlaten klooster. Naarmate het spel vordert, neemt de intensiteit toe en worden de jongeren geconfronteerd met hun eigen angsten en onzekerheden. Ze worden gedwongen om moedig te zijn en te leren om hun grenzen aan te geven, zelfs in de druk van de groep.

Jonge crew met een passie

Wat 'Doorspelen?!' extra bijzonder maakt, is dat het jongeren in een tussenjaar de kans bood om mee te werken aan een maatschappelijk bewust project. Deze jongeren kregen de unieke gelegenheid om samen te werken met ervaren professionals uit de filmindustrie om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Voor zowel jongeren met veel als weinig ervaring was dit de plek waar zij vanuit hun passie konden groeien. En niet alleen de cast, ook de crew bestond grotendeels uit jongeren.

Film over moed, zelfrespect en grenzen durven stellen

De film biedt een krachtige boodschap over individuele moed, zelfrespect en het belang van het durven stellen van grenzen. Regisseurs Hanneke Jeronimus-van de Moosdijk (49) en Jasmijn Jeronimus (18) uit Asten creëerden samen met de voltallige cast en crew een film die jongeren inspireert en aanmoedigt om voor zichzelf op te komen.

De cast bestaat uit tien hoofdrolspelers; Katie Postma, Thomas Claessens, Nathan Wits, Jip Janssen, Sander van Noort, Sofia Koster, Nina de Louw, Jade van Moergestel, Vicente Rodenburg en Kim Dekkers. Bijrollen zijn er van Lambert Claessens, Daantje Verberne, Martina Anwar, Meike Breed en Suze van Alphen.

Stichting Kloostergedachte Asten faciliteerde het project door het beschikbaar stellen van een filmlocatie.

Landelijke première in VUE EIndhoven

De landelijke première van 'Doorspelen?!' vindt plaats op vrijdag 23 juni om 19.30 uur in bioscoop VUE Eindhoven. 4

Het wordt een bijzondere avond, waarbij de cast, crew en andere genodigden aanwezig zullen zijn. Een unieke gelegenheid om de film te ervaren én met de makers in gesprek te gaan over de belangrijke thema's die in de film worden aangesneden.

Op www.doorspelendefilm.nl kunnen nog tickets worden besteld en staat aanvullende informatie over het verhaal, de cast en de boodschap van de film.