Nieuw schoolgebouw Varendonck College Asten eindelijk geopend

Donderdag 21 april werd het vernieuwde schoolgebouw op de havo/vwo-locatie van het Varendonck College aan de Beatrixlaan in Asten officieel geopend.

Door de coronacrisis en de herinrichting van de Beatrixlaan liet de opening even op zich wachten, maar nu kon het eindelijk écht worden gevierd.

Eric Driessen

Het Varendonck College vierde de opening met haar leerlingen, personeel en zakelijke relaties.

Binnenkort opent de school haar deuren voor ouders, omwonenden, oud-leerlingen en -collega’s, familie en vrienden en alle anderen die nieuwsgierig zijn geworden naar het prachtig vernieuwde gebouw.

Eric Driessen

Iedereen die een kijkje wil komen nemen is welkom op vrijdag 10 juni 2022 tussen 16.00 uur en 19.00 uur.

Tijdens het Open Huis zijn de bezoekers vrij om het gebouw te ontdekken en ervaren. Het schoolgebouw is namelijk vernieuwd met de visie om er elkaar te ontmoeten. Dat vertaalt zich in een transparant gebouw met de aanwezigheid van leerpleinen, flexibele werkplekken, een binnentuin, een werkcafé en verschillende vormen zitmeubilair. Ook kan er een groot optreden worden gegeven dankzij de aanwezigheid van een prachtige tribune, een verstelbaar podium en verschuifbare wanden om de ruimte nog groter te maken.

Eric Driessen

Ook op de vmbo-locatie in Someren wordt vernieuwbouw voorbereid. Op deze locatie wordt vanuit dezelfde visie en met dezelfde architect het gebouw vernieuwd als op de havo/vwo-locatie.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.