Night of the Nerds on Tour in Helmond

Het tekort aan (technisch) talent is nog nooit zo groot geweest en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Om dit tij te keren en om te laten zien hoe leuk techniek wel niet is, haalt Stichting Hightech Helmond-de Peel op woensdag 7 december het concept Night of the Nerds naar regio Helmond-de Peel in De Cacaofabriek in Helmond.

De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector.

Die boodschap staat centraal tijdens Night of the Nerds on Tour 7 december.

Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voormaatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties.

De technische bedrijven van Stichting Hightech Helmond-de Peel werken samen met de gemeente Helmond en Future Bites aan dit evenement vol met technologischeverrassingen. Dat er op de scholen net zoveel behoefte is, werd duidelijk toen de 600 plekken binnen twee dagen waren vergeven.

Ruim 600 VO-leerlingen en MBO-studenten van diverse scholen uit de regio worden op woensdag 7 december meegenomen in de frontlinie van innovatie en raken geïnspireerd, uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van creativiteit, technologie en innovatie.

Het programma bestaat uit een ochtend- en middaggedeelte met diverse techtalks, workshops en een grote doorlopende expositie. Dus vooral zelf aan de slag en beleven, door o.a. het programmeren van je eigen muziek, maken van virtuele kunst met een computer, strijden tegen een cobot, je eigen soepsmaak uitvinden en een virtuele thrillride maken in een achtbaan.