Burgemeester Dilia Blok deelt Nijntje beweegdiploma's uit aan jonge turners

Turnvereniging Someren heeft op zaterdag 13 mei aan veel beginnende turners en turnsters het ‘Nijntje Beweegdiploma’ mogen uitreiken.

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin het kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bij de turnvereniging in Someren slaagden verschillende kinderen van 2 tot en met 6 jaar voor het officiële diploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Deze kinderen lieten vol enthousiasme zien dat ze de basisvaardigheden van gymnastiek uitstekend beheersen. Rollen, duikelen, hinkelen, draaien, schommelen, zwaaien, werpen, schoppen, springen en ga zo maar door.

In totaal waren er twintig opdrachten die de kinderen moesten uitvoeren. Op een speciaal opgezet podium werd onder luid applaus het diploma uitgereikt.

Burgemeester Dilia Blok kwam ook kijken naar de oefeningen van de kinderen. Zowel bij de eerste als de tweede groep deelde zij ook de diploma’s uit.