NL-Alert bij een noodsituatie

Wilt u een NL-Alert ontvangen bij een noodsituatie? Zorg dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat.

Veel mensen (9 op de 10) ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Onder Nederlanders van 75 jaar en ouder ligt dit met bijna 3 op 10 lager, bijvoorbeeld doordat hun mobiele telefoon uitstond.  

Om mensen van 75 jaar en ouder aan te sporen hun mobiele telefoon op te laden en aan te zetten, start het ministerie van Justitie en Veiligheid met de NL-Alert campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’.  

Om een NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. NL-Alerts worden alleen tijdens de noodsituatie verstuurd en komen niet binnen wanneer u uw mobiele telefoon op een later moment weer aanzet. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. U hoeft niets in te stellen op uw mobiele telefoon, NL-Alert werkt automatisch. Bovendien is NL-Alert gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend.  

Op maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid het volgende testbericht uit. Zorg er dus voor dat uw mobiele telefoon aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht kunt ontvangen. Zo weet u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.  

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of een terroristische aanslag. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Dan weet u meteen wat er bij u in de buurt aan de hand is en wat u moet doen. Bovendien kunt u anderen dan goed informeren en zijn zij ook op de hoogte.  

Voor meer informatie kijk op www.nl-alert.nl.