Nostalgische wieleravond in Someren-Eind

Na de succesvolle verkoop van het wielerboek De Pedaalridders van de Peel (bijna uitverkocht!) is Rien van Horik uit Someren dit voorjaar gestart met de presentatie van nostalgische wieleravonden onder de noemer Pedaalridders On Tour.

De laatste van de zes avonden in deze serie voor dit jaar vindt op vrijdag 17 november plaats in Someren-Eind.

De inleiding wordt gevormd door een beknopte samenvatting van de wielerhistorie van de omliggende dorpen en steden.

Centraal staat vervolgens de lokale wielergeschiedenis van het wielernest Someren-Eind. Het prille begin bestond uit de zandbaanwedstrijden in het begin van de vorige eeuw die door wielerclub Eind Vooruit georganiseerd werden. Veel belangstelling bestond er voor de wielerrondes in de jaren vijftig, waar de plaatselijke favoriet Gerrit Vossen de handen van de supporters op elkaar kreeg.

In de jaren tachtig en negentig was het dorp ook een vaste etappeplaats in de meerdaagse Peelland Toer. Daarnaast had de NWB-klassieker de Tweelandenkoers jarenlang een vaste plaats op de wedstrijdkalender.

Diverse plaatselijke oud-renners komen tijdens de bijeenkomst aan het woord. In het laatste deel van de avond kijkt Rien terug op de ruim veertig jaar waarin hij als microfonist honderden wedstrijden van commentaar heeft voorzien.

De avond in De Einder is gratis toegankelijk.

De inloop is vanaf 19.30 uur, terwijl om 20.00 uur de presentatie begint.

Aanmelden voor deze avond is mogelijk via e-mail info@gemeenschapshuis-de-einder.nl

In 2018 verzorgde Rien van Horik een nostalgische wieleravond in Someren.