NWC deelt de punten met De Valk

NWC uit Asten heeft op donderdag 12 mei een punt overgehouden aan het thuisduel met De Valk. 

Een zeer matige eerste helft werd opgevolgd in een betere tweede, waarin de oranjehemden een 0-2 achterstand goedmaakten en dankzij twee treffers van Youri van Brussel alsnog een punt konden bijschrijven: 2-2.

In het eerste kwartier was De Valk de betere ploeg en leunde NWC te ver achterover. Het eerste gevaarlijke schot op doel plofte meteen raak, via de voet van tweede klasse H-topschutter Joran Vermeulen. Zijn prachtige vrije trap vloog de kruising in waardoor De Valk de voorsprong greep: 0-1. NWC miste de flair en de creativiteit om het de gegroepeerd spelende gasten moeilijk te maken en creëerde erg weinig, op een redelijke kans voor Youri van Brussel na. Zijn kopbal belandde bij de tweede paal in het zijnet. De Valk had voor rust lichtelijk het betere van het spel, maar tot meer serieuze mogelijkheden kwam de nummer acht in 2H eigenlijk niet.

Vijf minuten na rust was NWC nog steeds niet helemaal wakker. Een voorzet op maat van rechtsback Dion Vermeulen werd binnengelopen door Robin Smets, die ontglipte aan de Astense defensie: 0-2. Nog geen minuut later deed NWC echter alweer wat terug toen een volley van Youri van Brussel, op aangeven van Daan van Gansewinkel, via de vingertoppen van goalie Dennis Verhoeven én de paal het netje in rolde: 1-2.

Die aansluitingstreffer van de NWC-clubtopscorer gaf de formatie van Mario Verlijsdonk eindelijk de spirit om wat agressiever, dwingender en opportunistischer te gaan voetballen. NWC drong De Valk terug op eigen helft en had voortdurend het initiatief, al bleef het oppassen voor de tegenaanval van de zeker niet onaardig spelende geelzwarten. In minuut 72 kreeg NWC loon naar werken toen Arne van Geffen slim zijn lichaam gebruikte in een persoonlijk duel en Van Brussel vervolgens alleen voor de keeper zette. De aanvaller bleef koeltjes en schoof de bal in de verre hoek: 2-2.

De tweede helft was vele malen enerverender dan de eerste en eindelijk ontbrandde de wedstrijd. Enkele aardige aanvallen en voorzetten brachten De Valk wel aan het wankelen, maar eigenlijk bleef het serieuze Astense gevaar beperkt tot één grote mogelijkheid voor invaller Gijs Manders. De snelle jongeling werd gelanceerd door Van Geffen, maar zag zijn inzet een klein metertje voorlangs gaan.

Het bleef bij 2-2 op sportpark ’t Root, wat over het algemeen een terechte uitslag is. NWC speelde een slechte eerste helft, maar herpakte zich na de thee en knokte zich naar een gelijkspel. De strijd om de tweede periodetitel duurt voort en wordt op zondag15 mei hervat, als het al uitgespeelde Hilvaria op bezoek komt in de laatste thuiswedstrijd voor NWC dit seizoen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (87’ Bram Verspeek), Leon van den Bosch (62’ Gijs Manders), Martijn Henst, Ruud Leenen, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (62’ Martijn Ghielen), Robin Rijnders (87’ Lex van Empel), Arne van Geffen en Youri van Brussel.