NWC door in beker ten koste van Stiphout Vooruit

Op een ijskoud sportpark ’t Root in Asten is NWC erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de vierde bekerronde.

De oranjehemden versloegen derde klasse-hoogvlieger Stiphout Vooruit moeizaam met 1-0 dankzij een treffer van invaller Youri van Brussel net na rust.

Trainer Mario Verlijsdonk gunde een aantal andere spelers een kans om zich te laten zien in het eerste elftal. Zo maakten verdediger Lex van Empel en middenvelder Len van Roy hun basisdebuut en startte Tim van Stiphout, met toepasselijke achternaam tegen deze opponent, als linksback. Verder maakte Koen van Dijck zijn opwachting onder de lat.

In de eerste helft was NWC aanvallend machteloos en toonde Stiphout Vooruit wat meer dreiging. Het eerste wapenfeit kwam van Stijn de Kleine, wiens uithaal werd weggebokst door Van Dijck. Aan de overkant was het Tim van Dijk die gevaarlijk uitbrak, maar de jonge spits kreeg vervolgens ruzie met de bal waardoor de kans strandde. Even later schreeuwden de Helmondse bezoekers om een strafschop toen de uitkomende Van Dijck in hun ogen de bal én man toucheerde. Jorn Dekkers stormde op de Astense doelman af, maar kon de trekker dus niet overhalen. Van Dijck raakte in deze situatie zelf geblesseerd aan zijn nek en moest zich vlak voor de thee laten vervangen door Gijs Brüsewitz. Een gezapige eerste helft was het, waarin NWC de tegenstander onder leiding van voormalig NWC-trainer Bertran Kreekels te veel in het spel liet komen. Stiphout Vooruit, dat veel spelers miste vanwege ziekte, had lichtjes de overhand en kon met een goed gevoel gaan rusten.

Na de pauze speelde NWC aanmerkelijk beter en had men lange tijd het initiatief. Het inbrengen van Youri van Brussel gaf NWC wat meer vleugels en hij zorgde zelf ook voor de 1-0 door vanaf zo’n twintig meter raak te schieten. Arne van Geffen kreeg vervolgens twee grote mogelijkheden om de beslissing op zijn naam te zetten, maar uit een voorzet van Robin Rijnders schoot hij over en daarna kon hij Stiphout Vooruit-keeper Twan van den Luitgaarden oog in oog niet passeren. In het laatste kwartier van het bekerduel zetten de gasten wat meer aan en gokte NWC op de tegenaanval, maar verder dan wat aardige voorzetten, vrije trappen en hoekschoppen kwam de derdeklasser niet. En dus trok NWC zonder te overtuigen de 1-0 zege over de streep en zet men het bekeravontuur ook in het nieuwe jaar voort. 

Zondag  18 december om 12.00 uur speelt NWC de laatste wedstrijd van het jaar, thuis tegen het Eindhovense RPC waar voormalig international Jan Poortvliet tegenwoordig de hoofdcoach is. Bij winst kan de formatie van Verlijsdonk naar plek zes stijgen, om zo met een positief gevoel de winterstop in te gaan.

Opstelling NWC: Koen van Dijck (42’ Gijs Brüsewitz), Damon Claessens (61’ Bram Verspeek), Lex van Empel, Martijn Henst (46’ Ruud Leenen), Tim van Stiphout, Len van Roy, Mark Bosch (46’ Youri van Brussel), Douwe Hurkmans, Robin Rijnders, Arne van Geffen en Tim van Dijk (46’ Teun van Erp).