SIRIS.nl

SV Someren-NWC 1-1

Lange tijd leek een gefocust spelend NWC uit Asten op weg naar een historische overwinning op Somerens grondgebied.

Dankzij clubtopscorer Youri van Brussel kwamen de Astenaren heel snel op 0-1, maar zes minuten voor tijd zorgde de clubtopscorer van de buren, Koen de Louw, alsnog voor de 1-1.

Picasa

Het elftal van trainer Mario Verlijsdonk startte furieus op een koud sportpark De Potacker. Een schot van Arne van Geffen op doel mislukte, maar kwam bij de tweede paal nog wel terecht bij Youri van Brussel. Hij kon de bal binnenschieten en zette met zijn tiende competitietreffer de 0-1 op zijn naam.

Picasa

NWC speelde gefocust en gedisciplineerd en had bij vlagen ook het betere van het spel in de eerste helft, waarin beide teams enkele prima mogelijkheden creëerden. Na een klein half uur spelen glipte schaduwspits Luc Bouwmans op de achterlijn voorbij Mark Bosch, legde de bal terug op Koen de Louw maar zijn uithaal werd onschadelijk gemaakt door NWC-keeper Gijs Brüsewitz.

Picasa

Daarna volgden twee kansen voor de bezoekers. Eerst kopte Van Brussel op de Somerense sluitpost Wessel Pape, waarna Van Geffen de rebound over kopte. De grootste mogelijkheid was ook voor laatstgenoemde, die na een stijlvolle individuele actie van Van Brussel in kansrijke positie naast mikte. NWC had de wedstrijd voor rust kunnen beslissen, maar kon tevreden zijn over de manier waarop werd gevoetbald. Zowel qua scherpte als qua veldspel toonde NWC aan niet onder te doen voor de nummer drie in de tweede klasse H.

Picasa

Na de rust was het duidelijk dat de thuisploeg vol op jacht ging naar de gelijkmaker. Binnen enkele minuten trad Brüsewitz twee keer reddend op, beide keren op een inzet van Bouwmans. De Astense doelman pareerde zowel een kopbal als een intikker van de Someren-middenvelder. Lange tijd werden de blauwwitten vervolgens niet echt gevaarlijk, onder meer omdat NWC geconcentreerd verdedigde en bij tijd en wijle het spel slim dood wist te maken. Daardoor kwam Someren niet in het ritme en sloegen hier en daar de frustraties toe in de formatie van coach Tim van Seggelen.

Picasa

NWC kwam mede door het gebrek aan diepte en snelheid echter nauwelijks meer voor het vijandelijke doel en buiten een krachteloos schot van Van Geffen stichtten de Astenaren geen gevaar meer. Someren had de meeste dreiging via voorzetten vanaf de zijkant, maar steeds bleef NWC overeind. Tot de 84e minuut, toen de gasten de wedstrijd over de streep leken te gaan trekken maar toch moesten capituleren. De Louw besloot uit te halen met een poging die niet hard was, maar wel doeltreffend de touwen raakte via binnenkant paal: 1-1.

Picasa

NWC moest in de slotfase oppassen dat het niet zelfs tegen een nederlaag aanliep en ver in blessuretijd waren de gastheren akelig dicht bij drie punten. Brüsewitz voorkwam de 2-1 van Bouwmans en vervolgens stond Van Brussel zijn mannetje om de bal ternauwernood weg te trappen toen de jonge invaller Luc van Berlo wilde aanleggen voor de rebound. Gauw daarna floot de goedlachse scheidsrechter Verstappen, die heel veel floot en in stevige maar faire duels overtredingen constateerde, voor het einde en deelden de beide rivalen over het hele duel gezien terecht de punten in Someren.

Opstelling SV Someren: Wessel Pape, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Nick de Louw, Gjalt Burger (76’ Daan van Vlerken), Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Justin Hoeben (76’ Luuk Hoeben), Maico Meulen (46’ Luc van Berlo), Koen de Louw en Thijs Martens (80’ Dévi Fondon).

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (61’ Martijn Ghielen), Douwe Hurkmans (71’ Ruud Leenen), Robin Rijnders, Arne van Geffen en Youri van Brussel.