NWC in slotfase langs Beerse Boys

NWC uit Asten staat na twee wedstrijden bovenaan in de tweede klasse H.

De formatie van interim-trainer Thomas Zegers had op zondag 3 oktober moeite met het stugge Beerse Boys, maar won na een hectische strijd wel dankzij een late treffer van Jeroen van Deursen: 3-2.

Binnen zes minuten kreeg NWC al de ideale kans voorgeschoteld om op 1-0 te komen. Toen Beerse Boys-verdediger Joost Schapendonk de bal te ver voor zich vooruit speelde en Jeroen van Deursen op het doel af zag gaan, moest hij aan de noodrem trekken en de NWC-aanvaller naar de grond werken. Scheidsrechter Schelsema wees terecht naar de stip. Tijs van Tilburg ging achter de bal staan, maar zijn inzet was vervolgens te slap om Beerse Boys-keeper Rob Wilborts te verschalken. Toen de bezoekers vier minuten later op voorsprong kwamen, werd de situatie nog pijnlijker. Via de kluts en niet overtuigend uitverdedigen zorgde goaltjesdief Jannes Mulders op zijn 25e verjaardag voor de 0-1. Binnen drie minuten maakte NWC de achterstand alweer onschadelijk via Van Tilburg, die naar binnen kwam en vervolgens de korte hoek vond: 1-1. NWC was in het eerste half uur eigenlijk heer en meester, maar vergat afstand te nemen van de roodhemden. Een zwabberschot van Sander van den Eijnde werd nog gepareerd door Wilborts, maar in de 23e minuut had NWC meer geluk in de afronding. Een van richting veranderde voorzet van Youri van Brussel plofte via een Beerse Boys-been binnen, waarmee hij zijn team op 2-1 zette.

NWC kreeg nog binnen het half uur de uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen, ware het niet dat Daan van Gansewinkel een grote kans voor vrijwel open doel miste. Hij kon de bal binnenschieten op aangeven van Van Deursen, maar een uitstekend blok van een Beerse Boys-verdediger stond het doelpunt in de weg. Bizar genoeg viel aan de overkant de 2-2, nadat NWC opnieuw niet doortastend verdedigde. Leon van den Bosch schatte een diepe hoge bal verkeerd in waarna Mulders met een lob de uitkomende NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz kon passeren: 2-2. De Astenaren deden het zichzelf aan en moesten onnodig met ’slechts’ een gelijkspel gaan rusten.

Na rust kon NWC, dat dus een prima eerste half uur speelde, het verzorgde voetbal niet voortzetten. Het spel was uiterst slordig en bij vlagen zelfs ongecontroleerd, waarbij veel fouten gemaakt werden in zowel balbezit als balverlies. Ook in defensief opzicht maakten de oranjehemden geen stabiele indruk waardoor Beerse Boys bloed rook en loerde op Astense fouten en eigen counters. Een slechte uittrap van Brüsewitz resulteerde bijna in de 2-3, maar de uithaal van Niels van Heerbeek was vervolgens niet gevaarlijk genoeg. Namens NWC had Van Brussel de 3-2 op zijn linkervoet. Wilborts bracht echter redding. Tien minuten voor tijd poeierde de ingevallen Robin Rijnders over op aangeven van Van Deursen. Ook een listig lobje van laatstgenoemde, na een sterke individuele actie, ging naast het doel. NWC had de betere kansen. maar in voetballend opzicht was het zeker na rust ondermaats.

Toch ging het elftal van Zegers ternauwernood met de drie punten aan de haal. Een hachelijke situatie ging eraan vooraf toen meerdere Beerse Boys-verdedigers inclusief Wilborts de bal niet toucheerden ofwel foutief inschatten, waarna Van Deursen plots vrij voor het doel verscheen en de bal hard tegen de touwen trapte: 3-2. Voor NWC een fraai moment, maar de manier waarop de goal tot stand kwam was eigenlijk typerend voor de wedstrijd vanmiddag op een kletsnat sportpark ’t Root. Arbiter Schelsema liet lang doorspelen, maar NWC knokte zich uiteindelijk op vrij onorthodoxe wijze voorbij de opponent uit Oost-, West- en Middelbeers en greep daarmee de koppositie in 2H.

Op zondag 10 oktober is NWC vrij. De week erna ontvangt de Astense equipe onder leiding van de nieuwe trainer Mario Verlijsdonk Sparta’25 uit Beek en Donk.