NWC knokt zich in blessuretijd langs Oirschot Vooruit

NWC uit Asten blijft goed presteren tegen de hoogvliegers in de tweede klasse H.

Op zondag 10 april had het elftal van trainer Mario Verlijsdonk de langste adem in het treffen met nummer twee Oirschot Vooruit, dat dankzij een schitterende treffer van Youri van Brussel ver in blessuretijd moest buigen: 2-1.

De overwinning toonde andermaal aan dat NWC voor geen enkele tegenstander onder hoeft te doen in deze competitie. Na een stroeve start eind september 2021, waarin de Astenaren te maken kregen met een plotse trainerswissel, blessures en een wijziging in de speelwijze, lukt het coach Verlijsdonk steeds meer om zijn stempel te drukken en is NWC uitgegroeid tot een taaie ploeg die ook nog eens verzorgd voetbal speelt.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was nog wel voor Oirschot Vooruit, dat via een prachtige uithaal van Tim Neggers gevaarlijk werd maar niet doeltreffend. Maar de oranjehemden startten, net als vorige week tegen buurman Someren, zelfverzekerd en dat leverde in de twintigste minuut de 1-0 op. Een voorzet van Martijn Ghielen, die vandaag als linksback werd geposteerd omdat Sander van den Eijnde vanwege een blessure ontbrak, werd binnengekopt door Douwe Hurkmans: 1-0. De middenvelder was eerder bij de bal dan de uitkomende Oirschot Vooruit-sluitpost Niels Stockman en kopte de openingstreffer tegen de touwen. De prima arbiter Huijs negeerde het buitenspelsignaal van grensrechter Stefan der Kinderen en na een kort overleg bleef de Astense goal staan.

Zestien minuten later ging Youri van Brussel op weg naar de 2-0 na een prima dieptebal van Mark Bosch, maar de NWC-clubtopscorer vond Stockman op zijn weg. Een minuut later kreeg NWC de deksel op de neus na balverlies van Ghielen, wiens pass werd onderschept door de bezoekers. De bal kwam terecht bij spits Fons Meeuwis, die klinisch afwerkte en voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Diezelfde Ghielen liet zich echter niet uit het veld slaan en, nadat hij zichzelf via een solo in de gelegenheid bracht om het eens te proberen, miste hij de kracht om overtuigend te schieten. Zijn inzet ging naast. Door de gelijkmaker kreeg Oirschot Vooruit wat meer geloof, maar echt lekker in de wedstrijd zaten de groenwitten niet.

Na de rust ging het spel op en neer, maar startten de gasten uit Oirschot met iets meer dreiging. Van dichtbij tikte aanvalsleider Meeuwis, van wie het meeste gevaar afkomstig was, over. Bijna profiteerde hij even later van een te korte terugspeelbal van NWC-captain Martijn Henst, maar nu mikte Meeuwis voorlangs. Aan de overkant kopte Hurkmans een metertje naast uit een voorzet van Daan van Gansewinkel en even daarvoor was het Robin Rijnders wiens kopbal op aangeven van Arne van Geffen over vloog. NWC leek de fittere partij van de twee en maakte in het laatste deel van het duel de meeste aanspraak op de drie punten. Mogelijkheden waren er onder meer voor invaller Damon Claessens, wiens uithaal klemvast werd gepakt door Stockman en even later pareerde de Oirschotse doelman opnieuw een poging van diezelfde Claessens. In de rebound lukte het ook Hurkmans niet om de 2-1 te maken, zijn knal ging over.

De ontmoeting leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat een geraffineerd en fel spelend NWC nog één keer aanzette en op formidabele wijze alsnog mocht zegevieren. Hurkmans bracht met een strakke diepe bal Van Brussel in stelling, die de bal schitterend meenam en na enkele keren slim inhouden en zowel de keeper als enkele verdedigers op het verkeerde been zette, het gaatje zag in de juiste hoek: 2-1. Massale ontlading volgde, want ver in de extra tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken en werd een wat tegenvallend Oirschot Vooruit in extremis over de knie gelegd.

NWC is nu zesde op de ranglijst en gaat op paasmaandag proberen om het de soevereine lijstaanvoerder Marvilde ook in Veldhoven lastig te maken, zoals dat op donderdagavond 17 maart op sportpark ’t Root ook lukte (1-1).

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Martijn Ghielen (81’ Damon Claessens), Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (62’ Luuk Castelijns en 86’ Tijs van Tilburg), Arne van Geffen (62’ Tim van Dijk) en Youri van Brussel.