NWC knokt zich naar verdienstelijk punt tegen koploper Marvilde

Een moedig NWC uit Asten heeft een punt overgehouden aan het treffen met lijstaanvoerder Marvilde: 1-1.

In de eerste helft was de equipe van Mario Verlijsdonk de bovenliggende partij, na rust hadden de Veldhovense gasten het initiatief met een 0-1 voorsprong tot gevolg. In blessuretijd zorgde invaller Martijn Ghielen voor de 1-1, een gelijkspel dat over het hele duel gezien terecht was.

NWC kwam met de juiste wedstrijdmentaliteit het veld op en wilde het de sterke koploper, die de laatste jaren telkens won in Asten, zo lastig mogelijk maken. Binnen het kwartier had NWC dan ook op voorsprong kunnen komen toen de bal na agressief druk zetten op het middenveld werd veroverd door Daan van Gansewinkel en de thuisploeg op jacht ging richting het Marvilde-doel. Youngster Tim van Dijk, die na een wedstrijd schorsing zijn rentree maakte in de aanvalslinie, stuitte in eerste instantie nog op goalie Sam van Rooij maar in de rebound lag de bal panklaar voor Douwe Hurkmans. De kilometervreter op het middenveld had de 1-0 voor het inschieten, maar zag dat zijn inzet bij de doellijn werd weggegleden door een Veldhovense verdediger. In minuut 27 ontsnapte NWC toen spits Sil van Herwijnen via een Astens been de 0-1 tegen de touwen schoot, maar de voorzet waaruit deze situatie ontstond werd volgens NWC-grensrechter Mitchell Janssen getrapt toen de bal al over de achterlijn was. Arbiter Peeters keurde het doelpunt na kort overleg af. Een kleine tien minuten later voorkwam NWC-keeper Gijs Brüsewitz zelf een tegentreffer door een poging van Ferry Aerts vanuit een moeilijke hoek onschadelijk te maken. NWC creëerde verder niet eens zoveel grote mogelijkheden, maar durfde wel te voetballen en mocht de bal ook hebben van de nog ongeslagen bezoekers. Bij balverlies jaagde NWC de tegenstander voor rust op en daardoor had Marvilde het moeilijk op sportpark ’t Root.

Na de rust trokken de blauwwitten het duel wat meer naar zich toe en was het wat zorgvuldiger en dwingender aan de bal. Na ruim een kwartier spelen resulteerde dat in de openingstreffer van Marvilde, dat via Van Herwijnen op 0-1 kwam. De aanvaller draaide kort weg en vond vervolgens de verre hoek. Diezelfde Van Herwijnen had een kwartiertje voor tijd de pech dat zijn subtiele poging, uit een voorzet vanaf de linkerkant, op de paal uiteen spatte. Aan de overzijde vloog een afstandsknal van de felle NWC-rechtsback Menno Janssen een paar meter naast. Marvilde kreeg in de slotfase veel ruimte om de wedstrijd te beslissen en had telkens voldoende mensen voorin om tot meer doelkansen te komen, maar de eindpass was telkens niet in orde waardoor NWC geloof kon blijven houden op een goede afloop. Daarnaast grepen captain Martijn Henst (uiterste sliding om dreigende voorzet in de kiem te smoren) en sluitpost Brüsewitz (reflex buiten de zestienmeter) sterk in waardoor de 0-2 uitbleef. Met veel opportunisme poogden de oranjehemden toch nog een punt over te houden aan deze donderdagavondwedstrijd, maar dat sloffensief met onder meer stormram Ruud Leenen leverde aanvankelijk weinig op omdat Marvilde verdedigend zijn mannetje stond.

Toch bezweken de Veldhovenaren in de blessuretijd en verzekerde NWC zich alsnog van een zeer verdienstelijk en over het algemeen verdiend punt. Vanaf de rechterflank zette Arne van Geffen, die in de rust Youri van Brussel verving, de bal perfect voor. De bal belandde bij de tweede paal waar de eveneens ingevallen Martijn Ghielen klaarstond om de bal via onderkant lat al vallend binnen te koppen: 1-1.

Een mooie vreugde-explosie volgde, wat verklaarbaar was omdat NWC zeker voor rust uitstekend partij bood en tot de laatste minuut van de wedstrijd bleef vechten. Niet veel later maakte scheidsrechter Peeters een einde aan het inhaalduel en voelde de puntendeling voor NWC als een zege, waar Marvilde averij opliep in de strijd om de titel.

Zondagmiddag 20 maart gaat het team van Verlijsdonk, dat zesde blijft in 2H, op bezoek bij subtopper Mierlo-Hout op sportpark De Beemd.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch (72’ Ruud Leenen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (83’ Damon Claessens), Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (72’ Martijn Ghielen), Tim van Dijk (83’ Tijs van Tilburg) en Youri van Brussel (46’ Arne van Geffen).