NWC komt ook tekort tegen De Valk

NWC uit Asten beleefde niet de beste week.

Na de duidelijke nederlaag bij SV Valkenswaard op dinsdag 11 oktober legden de oranjehemden het op zondag 16 oktober ook af tegen een op meerdere vlakken sterker De Valk: 0-2.

Al vroeg in de wedstrijd hadden de bezoekers de overhand en ook de betere kansen. In een kwartier tijd kreeg De Valk al drie grote mogelijkheden, maar onder meer Joran Vermeulen, die stuitte op NWC-goalie Gijs Brüsewitz, had het vizier niet op scherp staan.

NWC speelde een ondermaats positiespel maar ook zonder bal hadden de Astenaren het zwaar. De Valk combineerde simpelweg sneller en gemakkelijker en omdat NWC vaak overal een stapje te laat kwam kon men niet goed in de duels komen. Halverwege de eerste helft ging ook een poging van Robin Smets bij de tweede paal over het doel. Niet veel later moest Brüsewitz wel vissen, toen na een eenvoudig uitgevoerde aanval de afwerking voor spits Luc Nouwen een koud kunstje was: 0-1. Een verdiende voorsprong voor de geelzwarten, die gingen rusten met een voorsprong op zak.

Zes minuten na de pauze kwam De Valk zelfs op 0-2, wederom via Nouwen. Na een rap uitgevoerde omschakeling was de Valkenswaardse aanvalsleider de NWC-verdediging te snel af en op klinische wijze schoot hij de tweede treffer tegen de touwen.

De middag werd voor het team van Mario Verlijsdonk nog vervelender toen middenvelder Mark Bosch met rood van het veld moest na een overtreding op Ferre Devos. Een tackle met veel snelheid maar wel gericht op de bal werd door arbiter Visser bestraft met een rode prent, waardoor de opgave voor NWC schier onmogelijk werd. In minuut 68 was het Brüsewitz, die als een van de weinige een voldoende haalde, die de 0-3 voorkwam door een van richting veranderde uithaal van invaller Brian Vermeer uit de hoek te tikken.

Aan de overkant leek ook De Valk met tien man verder te moeten, maar de scheidsrechter uit Boxtel weigerde doelman Dennis Verhoeven van de gasten van het veld te sturen na een overtreding op de vrijwel doorgebroken Jeroen van Deursen. NWC verdiende vandaag geen resultaat, maar het zat de oranjehemden ook niet mee.

Ook in de slotfase kon NWC nauwelijks gevaarlijk worden en het meer geraffineerde De Valk trok de zege terecht over de streep: 0-2.

Zondag 23 oktober gaat de Astense formatie op bezoek bij het Eindhovense Brabantia, dat na drie duels op de vijfde plek staat.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (56’ Bram Verspeek), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (78’ Len van Roy), Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (62’ Luuk Castelijns), Arne van Geffen (62’ Youri van Brussel) en Jeroen van Deursen.