NWC lijdt thuisnederlaag tegen Sparta’25

NWC uit Asten is er niet in geslaagd om op eigen sportpark af te rekenen met Sparta’25.

Na het eerste half uur, waarin de bezoekers veel gevaarlijker waren, ging het gelijk op, maar de Beek en Donkenaren gingen er op basis van het totaal aantal kansen verdiend met een 1-2 zege vandoor.

Vanaf het begin was NWC niet bij de les tegen een frivool spelend Sparta. Binnen het kwartier kregen de gasten drie prima mogelijkheden, maar die leverden geen openingstreffer op. Tweemaal trad NWC-goalie Gijs Brüsewitz sterk reddend op na pogingen van Daan van Heijnsbergen en diens broer Rick van Heijnsbergen, en eenmaal raakte Robin Knapp de bal in vrijstaande positie verkeerd. Daan van Heijnsbergen had daarna nog een poging in huis om de 0-1 te maken, maar opnieuw stond zijn vizier niet op scherp nadat de bal via een Astens lichaamsdeel naast het doel belandde. Uit de hoekschop tikte Brüsewitz een uithaal van Stan van de Ven met zijn vingertoppen over het doel.

Na ongeveer een half uur ging de Sparta-storm liggen en kreeg NWC steeds meer grip op de wedstrijd. Het leverde enkele prima kansen op voor de Astenaren. Eerst ranselde de achttienjarige Sparta-sluitpost Bram Werdens een harde kopbal van Youri van Brussel uit het doel en enkele minuten later trof Jeroen van Deursen via een Beek en Donks been het zijnet. Toen NWC, onder leiding van de nieuwe trainer Mario Verlijsdonk, dus eindelijk wat meer controle kreeg, grepen de groenwitten de voorsprong op slag van rust. Na een vlotte aanval was het Daan van Heijnsbergen die klinisch doel trof in de verre hoek: 0-1. Op basis van de kansen verdienden de Spartanen de voorsprong, maar het moment waarop het gebeurde deed NWC pijn.

Vijf minuten na de theepauze trok NWC de stand gelijk. Doelman Werdens kon een op het oog simpel opvangbare bal niet klem pakken waarna Daan van Gansewinkel de bal via de binnenkant van de paal over de lijn schoot vanuit een vrij moeilijke hoek: 1-1. In de tweede helft golfde het spel op en neer en was het een enerverend duel om naar te kijken. In minuut 66 kreeg NWC de uitgelezen mogelijkheid op 2-1, ware het niet dat Van Brussel op aangeven van Van Deursen stuitte op Werdens. Zes minuten later kreeg het elftal van Verlijsdonk de deksel op de neus door toedoen van de ‘’angstgegner’’ uit Beek en Donk. Nadat meerdere NWC-verdedigers koppend mistasten belandde de bal bij de opkomen rechtsback Joost Ankermist, die met enige moeite de bal tegen de touwen kreeg: 1-2. Opnieuw oogde de thuisploeg niet zeker in defensief opzicht en dus keek NWC na rust tegen een - op dat moment - onnodige achterstand aan. De opgave werd niet gemakkelijker toen de al vroeg ingevallen verdediger Damon Claessens tegen zijn tweede gele kaart opliep en door arbiter De Kleine van het veld werd gestuurd. In de absolute slotfase toonde NWC nog één wapenfeit dat kwam van Van Brussel. Vanaf de linkerkant volleerde hij de bal richting de kruising, maar Werdens maakte zijn fout goed en stompte de bal ternauwernood weg. In extremis kreeg Sparta nog de kans op 1-3, maar jongeling Tim van Horik sprong te gehaast om met zijn schietkans op het moment dat meerdere Spartanen gevaarlijk uitbraken. Het deerde de formatie van Patrick Methorst niet, want de drie punten gingen naar de groenwitten; eindstand 1-2.

Op basis van het eerste half uur terecht, maar in de resterende speeltijd was NWC zeker niet de mindere. Zondag 24 oktober gaan de Astenaren op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (78’ Robin Rijnders), Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde (17’ Damon Claessens), Martijn Ghielen (78’ Douwe Hurkmans), Daan van Gansewinkel, Youri van Brussel, Mark Bosch, René Peters, Jeroen van Deursen en Tim van Dijk (66’ Arne van Geffen).