NWC maatje te groot voor Olympia’18

NWC uit Asten is op tijd fit voor het echte werk. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende op zondag 4 september moeiteloos af met tweedeklasser Olympia’18 (5-2) en is daarmee goed begonnen aan het bekeravontuur.

Er stonden slechts 42 seconden op de klok toen de oranjehemden er al met de voorsprong vandoor ging. Een fijne voorzet van Robin Rijnders werd overtuigend binnen geknikt door Youri van Brussel: 1-0.

Negen minuten later was de topscorer van vorig seizoen wederom trefzeker, ditmaal via een benutte strafschop. Een onhandige maar lichte overtreding op Jeroen van Deursen, bestraft door arbiter Azarfane, ging eraan vooraf.

In minuut twaalf kwam Olympia’18 weer terug in de wedstrijd dankzij een rake kopbal van Tijmen Philips uit een hoekschop: 2-1. Even leefden de bezoekers op en kwam het geloof terug in de equipe uit Boxmeer, wat resulteerde in een tweetal prima mogelijkheden. Beiden voor spits Teun Lemmen. Eerst leidde balverlies van Leon van den Bosch bijna de gelijkmaker in, maar NWC-keeper Gijs Brüsewitz redde met zijn voeten. Even later kopte de Boxmeerse aanvalsleider in kansrijke positie over het NWC-doel.

De opleving van Olympia was van korte duur want de teruggekeerde NWC-aanvaller Jeroen van Deursen tikte de bal in de 26e minuut listig over doelman Niek van Dijk heen op aangeven van Rijnders: 3-1. Tien minuten voor rust maakte hij er zelfs 4-1 van. Na goed doorstoten vond Van Deursen de verre hoek met een hard en geplaatst schot.

Op slag van rust leek Olympia iets terug te doen, maar na een ware scrimmage in de Astense doelmond kon niemand van de bezoekers het beslissende zetje geven. Volgens de spelers van Olympia zelf had de bal de doellijn overigens wel gepasseerd.

In de rust wisselde coach Verlijsdonk vier keer en maakte men na rust opnieuw een frisse indruk. NWC controleerde het duel rustig en tikte de bal beheerst rond. De ingevallen Arne van Geffen deed in de tweede helft ook nog een duit in het zakje door, na een fraaie aanval over meerdere schijven, met een geplaatste uithaal in de verre hoek voor de 5-1 te zorgen. NWC was heer en meester en kwam slechts enkele keren nog in de problemen. Altijd kwam het gevaar van spits Lemmen, zo ook een kwartier voor tijd. Brüsewitz voorkwam met een knappe reflex de aansluitingstreffer en aan de overkant trad Olympia-doelman Van Dijk reddend op toen Van Geffen voor zijn neus opdook. Hij werd stijlvol gelanceerd door de eveneens ingevallen Luuk Castelijns.

Vlak voor tijd was het Van Deursen die op weg was naar een hattrick, al strandde zijn solo in schoonheid. Na Van Dijk te hebben omspeeld trof de snelle spits het zijnet.

Olympia-aanvaller Lemmen zette in blessuretijd nog wel een eretreffer op zijn naam door een rebound binnen te schieten: 5-2. Meteen daarna maakte Azarfane een einde aan de eerste bekerwedstrijd in de poule.

NWC pakt de koppositie, gevolgd door Someren dat SSS’18 in Overloon met 0-3 versloeg.

Zondagmiddag 11 september gaan de Astenaren op bezoek bij de Somerense buren, die dit seizoen uitkomen in de eerste klasse.