NWC onderuit tegen angstgegner Sparta’25

Sparta’25 blijft voor NWC een lastige horde.

Ook in 2022 lukte het de Astenaren niet om op sportpark ’t Heereind te winnen, want na een matige wedstrijd bleef NWC met lege handen achter: 2-1.

Door de verliespartij zijn de kansen op het behalen van play-offs verkeken. NWC, dat onder leiding stond van Thomas Zegers - hoofdcoach Mario Verlijsdonk ontbrak vanwege privéomstandighede n- had de nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten. Al vroeg in de wedstrijd waren de gasten namelijk niet bij de les. Binnen drie minuten moest doelman Gijs Brüsewitz al vissen, toen middenvelder Stan van de Ven na een scrimmage het laatste zetje gaf en de 1-0 tegen de touwen schoot. Ook de volgende kans was er een voor concurrent Sparta, maar Denzel Hajema mikte voorlangs.

NWC had veel moeite om het spel te maken en leek niet goed om te kunnen gaan met het hobbelige grasveld in Beek en Donk, maar ook in de duels kwamen de oranjehemden telkens overal een stapje te laat. Het gebrek aan scherpte en alertheid hielp Sparta in het zadel en dat leverde na ruim een half uur spelen zelfs de 2-0 op. Spits Daan van Heijnsbergen kreeg de bal fortuinlijk mee en kon ongehinderd afstormen op het Astense doel. Met succes, want zijn poging vloog vervolgens binnen: 2-0. Twee minuten later lag het achterin helemaal open en brak Sparta met meerdere spelers uit, maar Brüsewitz kreeg nog net zijn hand tegen een inzet van Hajema.

Op slag van rust kroop NWC-clubtopscorer Youri van Brussel wat meer uit zijn schulp en tweemaal vuurde hij een knal af op de jonge sluitpost Bram Werdens. Beide keren trad de talentvolle keeper reddend op. Het was het ideale moment geweest voor de aansluitingstreffer, maar die verdiende NWC eigenlijk niet.

Meteen na rust kopte Van Brussel via het lichaam van Werdens binnen, ware het niet dat de Beek en Donkse grensrechter voor buitenspel vlagde. Arbiter Engelen keurde het doelpunt daarom af. Aan de overzijde kwam NWC daarna twee keer goed weg, toen een steenharde vrije trap van Bram Lok uiteen spatte op de lat en Joost Ankersmit naast kopte. De Sparta-back werd matchwinner eerder dit seizoen in Asten (1-2) maar had het vizier nu niet op scherp staan. NWC besloot om met meer opportunisme op jacht te gaan naar de 2-1 en voerde de druk op met lange ballen en voorzetten. In minuut 68 legde Ruud Leenen de bal panklaar op het hoofd van Van Brussel, die in de verre hoek binnenkopte: 2-1.

Al het Astense gevaar kwam van Van Brussel en dat gold dus ook voor de volgende mogelijkheid. De aanvaller kapte zich knap vrij, haalde uit met links maar via Werdens én de paal vloog de bal naast het doel. Sparta beperkte zich tot tegenhouden en kwam eigenlijk nauwelijks meer voor het NWC-doel, maar de bezoekers konden ook met het opportunistische spel maar weinig creëren. De bal moest een keer goed vallen, maar dat gebeurde niet en dus trok NWC opnieuw aan het kortste eind in Beek en Donk: 2-1.

Nog één keer moeten de oranjehemden aan de bak, en wel op maandag 6 juni uit tegen SV Valkenswaard. Het seizoen in stijl afsluiten is nu het overgebleven doel voor de nummer zes in de standenlijst.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (63’ Sander van den Eijnde), Leon van den Bosch (81’ Gijs Manders), Martijn Henst, Ruud Leenen, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (46’ Martijn Ghielen), Arne van Geffen en Youri van Brussel.