NWC ontmoet promovendus Reusel Sport/CoTrans in Asten

Het vertrouwen in het NWC-kamp is na zondag 12 november verder toegenomen.

Dankzij een zeer belangrijke uitzege op FC Eindhoven AV (1-2) stegen de oranjehemden weer enkele plaatsen op de ranglijst en bovendien is NWC nu vier competitieduels op rij ongeslagen. Zondag 19 november komt de sterk gestarte promovendus Reusel Sport/CoTrans op bezoek op ’t Root in Asten.

In Eindhoven speelde het elftal van trainer Mario Verlijsdonk zondagmiddag een moeizame wedstrijd tegen de nog puntloze rode lantaarndrager. Binnen één minuut had NWC de voorsprong al te pakken dankzij een benutte rebound van Tim van Dijk, maar onder controle had NWC het treffen zeker nog niet. Na rust kwam FC Eindhoven AV op gelijke hoogte en ontspon zich een echte vechtwedstrijd, waar NWC als winnaar uit kwam. Len van Roy werd matchwinner dankzij zijn doeltreffende droge schuiver in de verre hoek en dus boekte NWC een felbevochten 1-2 overwinning. Het resultaat was goed, maar het spel kan zeker nog verbeteren. Vooral voor rust had NWC het namelijk niet gemakkelijk. De Astenaren hebben in elk geval weer wat meer lucht en staan nu negende. Door de belangrijke zege kan NWC met iets meer rust toeleven naar de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Reusel Sport/CoTrans.

De bezoekers uit Reusel lijken als promovendus vooralsnog de verrassing in de tweede klasse D. Vorig seizoen eindigden de geelzwarten als tweede in klasse 3D, achter kampioen en rivaal Bladella. In de play-offs rekende Reusel Sport vervolgens af met Rijen en Nieuwkuijk waardoor de club zich sinds 2012 weer eens tweedeklasser mocht gaan noemen. In 2D presteren de Reuselnaren tot nu toe prima, want met elf punten op zak bezet het team van coach Marc Post, die in het verleden onder meer hoofdtrainer was van Someren, knap plek vier. Alle drie de winstpartijen werden overigens op het eigen sportpark Den Hoek behaald, buitenshuis moet de eerste overwinning nog tot stand komen. Grote man aan Reusel Sport-zijde is Wout Vosters, die al vijf keer scoorde voor zijn ploeg. Opvallend is dat de overige zeven geproduceerde doelpunten gemaakt zijn door allemaal verschillende spelers. 

NWC is gewaarschuwd, want op 5 november hield Reusel Sport de huidige lijstaanvoerder De Valk in Valkenswaard nog op 1-1. De Astense manschappen van Verlijsdonk zullen met dezelfde intensiteit en discipline moeten blijven spelen om verder op te kunnen rukken in het klassement, en dus ook zondag op eigen veld tegen de promovendus zal dat gevraagd worden. Daarnaast blijft het zaak om de kansen te benutten.

NWC en Reusel Sport kennen geen recente geschiedenis als het gaat om officiële onderlinge confrontaties. Een interessant duel gaat het echter ongetwijfeld worden. Om 14.30 uur wordt afgetrapt, als scheidsrechter De Mulder het startsein heeft gegeven op sportpark ’t Root.