NWC op bezoek bij nog ongeslagen De Valk

NWC uit Asten, dat vijf competitiewedstrijden op rij ongeslagen is, gaat op zondagmiddag 26 november op bezoek bij de ploeg die het hele seizoen vooralsnog de ongeslagen status geniet: De Valk.

Het is de nummer twee thuis tegen de nummer zeven in klasse 2D.

NWC leverde op zondag 19 november een uitmuntende teamprestatie op het eigen sportpark 't Root tegen Reusel Sport/CoTrans. De bezoekers, voorafgaand aan het duel vierde op de ranglijst, kregen te maken met een onverzettelijk NWC dat de rijen keurig gesloten hield en hard toesloeg in de omschakeling. Via Robin Rijnders en Mees Janssen scoorden de Astenaren binnen twee minuten twee keer, waarna de voorsprong lange tijd verdedigd moest worden. Dat deed het elftal van coach Mario Verlijsdonk met verve en in de slotfase maakte invaller Martijn Ghielen er ook nog 3-0 van, wat niet eens onverdiend was gezien de kansen. NWC speelde zeer gedisciplineerd en het wedstrijdplan werd voortreffelijk uitgevoerd.

NWC staat nu op elf punten en bezet plaats zeven, al zijn de onderlinge verschillen in deze competitie vooralsnog erg klein. In de klassering had nog een en ander kunnen veranderen omdat donderdagavond de inhaalwedstrijd gepland was tussen Wilhelmina'08 (achtste) en Bladella (tiende), maar die ontmoeting is voor de derde maal afgelast werd vanmiddag bekend. Het seizoen is nog lang, maar er is inmiddels weer alle reden tot optimisme in het Astense kamp. Als NWC het iedere week kan opbrengen om met de mentaliteit te spelen zoals zondag tegen de Reuselnaren, dan kan men het iedere opponent lastig maken.

De uitwedstrijd tegen De Valk is een mooie volgende uitdaging voor de oranjehemden. Zoals gezegd is de Valkenswaardse formatie nog ongeslagen. De Valk heeft vijftien punten en staat tweede, met een puntje minder dan lijstaanvoerder Oirschot Vooruit. Het team van de nieuwe uit België afkomstige coach Nik Bierens, die vorig seizoen nog voor de groep stond van het gedegradeerde Hoogeloon, is bovendien de minst gepasseerde equipe in de tweede klasse D. De Valk was zondag vrij, een weekje eerder werd Geldrop thuis met 4-1 verslagen.

Het is voor NWC vooral oppassen voor het doeltreffende aanvalstrio van de geelzwarten. Dat bestaat onder meer uit Joran Vermeulen, die twee seizoenen op rij topscorer werd in de competitie en nu ook alweer zes keer tot score is gekomen. Daarnaast kwamen Gideon Pieschel (van Marvilde) en Abdelouali Azmani (van FC Eindhoven AV) de gelederen versterken en ook zij maakten er respectievelijk al vijf en vier voor De Valk, dat gezien wordt als één van de titelkandidaten in 2D. Vorig seizoen eindigde De Valk als vierde en viel men buiten de prijzen.

De laatste jaren wist NWC enkele keren als winnaar sportpark Het Valkennest te verlaten, maar vorig seizoen trok De Valk aan het langste eind: 2-1. In die wedstrijd verdiende NWC meer, maar door persoonlijke fouten aan Astense zijde bleven de punten in Valkenswaard. NWC kan met opgeheven hoofd en zonder druk afreizen naar het terrein van De Valk, waar de ploeg opnieuw een gooi gaat doen naar een mooi resultaat tegen een hoger geklasseerde tegenstander.

Om 14.30 uur wordt afgetrapt onder leiding van arbiter Ploegstra.