SIRIS.nl

NWC pakt drie belangrijke punten in Maasbree

Lang hield NWC uit Asten het spannend in de uitwedstrijd tegen nummer dertien MVC’19.

De ploeg van coach Mario Verlijsdonk kwam na een half uur spelen op voorsprong via Jeroen van Deursen, maar vergat na rust de wedstrijd voortijdig te beslissen waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. NWC trok de belangrijke zege uiteindelijk terecht over de streep: 0-1.

Voor beide elftallen was het een belangrijk duel. MVC’19, dat vorig seizoen promoveerde uit de derde klasse, beleeft een zwaar seizoen onderin het klassement maar ook NWC had de punten inmiddels hard nodig. Op een lastig bespeelbaar veld kregen de Astenaren de beste mogelijkheden, waarvan de eerste voor Douwe Hurkmans was. Zijn kopbal, op aangeven van Daan van Gansewinkel, ging voorlangs. Ook aan de overkant vielen wat halve kansen te noteren en golfde het spel aardig op en neer, maar NWC had het speloverwicht en meer serieuze mogelijkheden.

Na ruim een half uur spelen lanceerde Youri van Brussel zijn teamgenoot Jeroen van Deursen, die zag dat MVC’19-sluitpost Tim van Renselaar twijfelde om uit zijn doel te komen. Toen de Limburgse doelman te ver voor zijn doel stond, besloot Van Deursen de bal over Van Renselaar heen te chippen en dat deed hij met verve: 0-1. Op slag van rust vloog een vrije trap van Arne van Geffen nog voorlangs, maar de voorsprong van 0-1 bleef in Astens bezit. Ondanks de kou konden de toeschouwers zich prima vermaken in de eerste helft.

Na rust had NWC het duel eigenlijk al binnen vijf minuten moeten beslissen. Van Deursen snelde op het doel af, maar raakte de bal vervolgens verkeerd. Even later kon Ruud Leenen, die achterin een uiterst sobere partij speelde, na een vrije trap net niet het beslissende zetje geven. De beste kans die MVC’19 kreeg werd daarna een prooi voor NWC-keeper Gijs Brüsewitz. Invaller Mike Peeters, die nog voor rust in het veld kwam voor de beste man aan MVC’19-zijde, namelijk Marco Daniëls, kon Brüsewitz één op één niet verschalken. Aan de andere kant van het veld snelde Van Deursen weer eens langs zijn tegenstander, maar de poging die volgde zeilde maar net naast. In minuut 67 had Van Gansewinkel de 0-2 op zijn schoen, ware het niet dat hij de bal voorlangs trapte.

In de slotfase had NWC nog diverse momenten om gevaarlijk uit te breken, maar onder meer een solo van Van Deursen leverde geen tweede treffer op die NWC wel verdiende. Het werd een spannend gevecht in de slotfase, waarbij de gasten op hun hoede moesten blijven om niet onnodig alsnog twee punten in te leveren. NWC ontsnapte dan ook toen spits Ron van den Kerkhof een matige knal afleverde toen hij aan de linkerkant doorkwam. De oranjehemden lieten de meegereisde supporters lang billenknijpen, maar knokten zich uiteindelijk naar een nipte maar terechte overwinning op bezoek bij een door blessures geteisterde formatie uit Maasbree.

NWC moet in 2022 nog twee keer aan de bak, donderdag 15 december om 20.00 uur voor de beker thuis tegen het Stiphout Vooruit van voormalig NWC-trainer Bertran Kreekels en als jaarafsluiter komt zondag 18 december om 12.00 uur RPC uit Eindhoven op bezoek. Wint de equipe van Verlijsdonk ook die wedstrijd, dan kan men toch nog met een positief gevoel de winterstop in na een moeizaam eerste seizoensdeel.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (63’ Kevin Engels), Ruud Leenen, Martijn Henst, Bram Verspeek, Daan van Gansewinkel, Douwe Hurkmans (82’ Len van Roy), Youri van Brussel, Tim van Dijk, Arne van Geffen (75’ Robin Rijnders) en Jeroen van Deursen.