NWC pakt drie punten op Het Valkennest

NWC uit Asten kan met opgeheven hoofd de carnavalsperiode in.

De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk boekte op bezoek bij De Valk een broodnodige 2-3-overwinning.

Op een kletsnat sportpark Het Valkennest creëerde NWC de eerste kans van de wedstrijd. Rechtsback Menno Janssen leverde een prima voorzet af bij Youri van Brussel, die naast kopte. Daarna volgden twee prima mogelijkheden voor de thuisclub. Vanaf de rechterkant brak De Valk door, maar NWC-goalie Gijs Brüsewitz pareerde de één-op-één-inzet. Uit de hoekschop die daarop volgde zeilde de bal voorlangs. De grootste kans was voor topscorer Joran Vermeulen, die een foutieve terugspeelkopbal van Leon van den Bosch onderschepte maar vervolgens stuitte op Brüsewitz.

Na ruim een half uur spelen was het NWC dat de voorsprong greep. Zwak uitverdedigen van De Valk bracht Robin Rijnders in stelling om de bal terug te koppen richting de Astense voorwaartsen. Omdat het achterin bij de Valkenswaardse equipe open lag, stond Van Brussel plots vrij voor het doel. Hij passeerde de jonge sluitpost Tim van Gils en zette de 0-1 op zijn naam. Diezelfde Van Brussel kwam even daarna opnieuw alleen voor Van Gils te staan na sterk doorzetten van gelegenheidsspits Douwe Hurkmans, maar nu mikte de aanvaller naast.

In minuut 38 kwam NWC met de schrik vrij toen Vermeulen, wiens vader Huub hoofdcoach is en broer Dion als rechterverdediger stond opgesteld, een afvallende bal in zeer kansrijke positie naast het doel trapte. Op een perfect moment zorgde NWC, in blessuretijd van de eerste helft, voor de 0-2. Dat deden de oranjehemden op een fraaie manier. Arne van Geffen gaf Sander van den Eijnde met een subtiele hakbal de gelegenheid om voor te zetten, en dat deed de linkervleugelverdediger van NWC met verve. Zijn haarfijne voorzet werd vlak voor de neus van doelman Van Gils binnengekopt door Douwe Hurkmans: 0-2.

NWC sprong simpelweg beter om met de kansen dan De Valk en ging derhalve met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in, waar keeper Brüsewitz overigens duizelig in achterbleef nadat hij in een luchtduel met zijn hoofd op het harde kunstgrasveld belandde. Bas Lemmen nam zijn plek onder de lat na de pauze over.

Lemmen had twaalf minuten na rust een prima antwoord op een inzet van Vermeulen en hield zijn team daarmee op de been, in een tweede helft waarin NWC de voorsprong consolideerde en lange tijd niet in serieuze problemen kwam. In de tegenaanval probeerde het elftal van Verlijsdonk toe te slaan. Grote mogelijkheden vielen niet te noteren, omdat De Valk weinig kon forceren en NWC geconcentreerd verdedigde.

In het laatste kwartier ontbrandde de ontmoeting wat meer, om te beginnen toen Luc Nouwen namens de geelzwarten uit een corner bij de tweede paal over het doel knalde. Diezelfde Nouwen zorgde met een schuiver in minuut 86 wel voor de 1-2 en bracht de spanning daarmee terug. Gauw daarna was het Lemmen die opnieuw een mooie reflex in huis had toen de bal via via op het doel belandde.

Toch werd de spanning al snel teniet gedaan dankzij JO19-jongeling Tim van Dijk. De ingevallen spits zag dat een Valkenswaardse verdediger een hoge stuiterende bal verkeerd taxeerde en onderschepte zelf de bal, waarna hij met een fraaie lob de 1-3 tegen de touwen schoot en zijn eerste treffer in NWC 1 produceerde. Wedstrijd beslist, maar toch deed De Valk ver in blessuretijd nog wat terug. Een indraaiende hoekschop van Brian Vermeer werd onfortuinlijk in eigen doel gestompt door Lemmen: 2-3.

Het deerde de bezoekers niet, want de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Een belangrijke zege voor NWC, dat drie plaatsen is gestegen en nu de achtste plek op de ranglijst bezet. Er kan met een lekker gevoel gefeest worden, waarna het vizier weer gericht moet worden op de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder Marvilde op zondag 6 maart.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz (46’ Bas Lemmen), Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (73’ Ruud Leenen), Arne van Geffen (83’ Tim van Dijk), Robin Rijnders, Douwe Hurkmans en Youri van Brussel.