NWC sluit seizoen in stijl af

NWC uit Asten heeft het seizoen op pinkstermaandag positief afgesloten.

De formatie van trainer Mario Verlijsdonk rekende af met SV Valkenswaard (1-4) en eindigt daarmee als zesde in de tweede klasse H. Youri van Brussel maakte er drie en is geëindigd als gedeeld topscorer in de competitie.

Voor zowel Valkenswaard als voor NWC stond niets meer op het spel dan de eer. Het seizoen waardig afsluiten, daar gingen beide teams voor op sportpark Den Dries. De eerste kans was voor NWC. Een voorzet van Martijn Ghielen belandde bij Robin Rijnders, wiens intikker naast het doel rolde. Even later kwam de Valkenswaardse clubtopscorer Thom van de Donk, die voorafgaand aan het duel nog op gelijke hoogte stond met Youri van Brussel, een teenlengte tekort om NWC-goalie Gijs Brüsewitz te omspelen. In minuut negen brak NWC de score open dankzij wie anders dan Van Brussel. Hij gaf meerdere Valkenswaard-verdedigers het nakijken en mikte in de verre hoek raak: 0-1.

NWC voetbalde niet onaardig, maar miste een stukje precisie in de eindfase. Valkenswaard had enkele mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar telkens vonden de geelblauwen de Astense keeper Brüsewitz op hun weg. Inzetten van Sem van Ham en Jordi van Meurs werden een prooi voor de sterke sluitpost. 

Acht minuten na rust had Valkenswaard meer geluk in de afronding. Verdediger Miro Ioannidis kopte de bal uit een hoekschop binnen, via het hoofd van Mark Bosch die op de doellijn trachtte de bal weg te koppen: 1-1. NWC had het betere van het spel en ging meer risico’s nemen om als winnaar van het veld te stappen. Spits Jeroen van Deursen maakte na ruim een uur spelen zijn rentree nadat hij medio februari zwaar geblesseerd raakte en hij toonde regelmatig zijn kwaliteiten. Binnen twee minuten kopte de snelle aanvaller over uit een hoekschop van Arne van Geffen. Daarna was het opnieuw Brüsewitz die zijn mannetje stond en een poging van Van de Donk onschadelijk maakte. Niet veel later trok NWC de voorsprong alsnog naar zich toe nadat Van Brussel via onderkant lat binnenkopte: 1-2. De voorsprong gaf de Astenaren vertrouwen, want daarna dicteerde NWC het slotduel.

In de slotfase liepen de oranjehemden via opnieuw Van Brussel uit naar 1-3. Hij schoot een voorzet van Van Geffen tegen de touwen en twee minuten later vloog een strakke uithaal van Van Geffen fraai de verre hoek in na een assist van Van Deursen: 1-4. Kort daarvoor gunde Verlijsdonk de jonge doelman Beau van Herk zijn debuut en hij hield zijn doel schoon.

Youri van Brussel, die nog maar eens driemaal doel trof, kroonde zich samen met De Valk-vedette Joran Vermeulen uiteindelijk tot topschutter in 2H met 22 treffers. En dus werd het in meerdere opzichten een glansrijke middag voor NWC, dat het seizoen afsloot met een mooie zesde plek waar men zeker tevreden over mag zijn. Na een tumultueuze start, met een trainerswissel, blessures en tegenvallende resultaten, herpakte NWC zich onder leiding van Verlijsdonk en toonde het zich een prima elftal dat vrijwel voor niemand onder hoefde te doen. Dat geeft vertrouwen in aanloop naar het nieuwe seizoen, waarin de Astense equipe in staat moet kunnen zijn om bovenin mee te draaien.