NWC speelt belangrijke uitwedstrijd tegen FC Eindhoven AV

NWC uit Asten heeft zich behoorlijk hersteld van de slechte seizoensstart.

Inmiddels is de ploeg van coach Mario Verlijsdonk drie competitieduels op rij ongeslagen en wacht op zondag 12 november een nieuwe belangrijke wedstrijd, namelijk uit tegen hekkensluiter FC Eindhoven AV.

Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Wilhelmina’08 en een knappe uitzege op Laar (0-1) volgde op zondag 5 november opnieuw een remise. In Asten pakte NWC op de valreep een punt tegen Brabantia: 1-1.

Voor rust kwamen de oranjehemden knullig op achterstand maar in de blessuretijd stelde Mees Janssen met een fraaie treffer alsnog een punt veilig voor zijn team. Het was geen hoogstaande partij, maar een punt tegen de nummer vijf van vorig seizoen is zeker niet onaardig. De onderlinge verschillen qua punten in deze tweede klasse D zijn nog vrij klein, maar op de vijf punten die NWC nu heeft gepakt kan verder gebouwd worden en speelt men zeker weer een rol van betekenis in klasse 2D. Zondag winnen in Eindhoven zou zeer gewenst zijn, maar ook voor de thuisclub zijn de punten erg bruikbaar.

FC Eindhoven AV is namelijk nog puntloos na vijf gespeelde wedstrijden. En dat terwijl de blauwwitten vorig seizoen nog in de eerste klasse actief waren. De Eindhovenaren degradeerden relatief roemloos, maar moesten in de zomer met een sterk gewijzigde selectie verder en meer inzetten op de eigen jeugd. Zeven eerste elftalspelers vertrokken en drie nieuwelingen kwamen de gelederen versterken. Ook verwelkomde men de nieuwe hoofdtrainer Leon Kantelberg, voormalig profvoetballer bij Helmond Sport, FC Utrecht, FC Groningen, Telstar, VVV-Venlo en FC Eindhoven. De linksbenige oud-middenvelder (45), die ook nog Antilliaans international was, speelde meer dan 350 wedstrijden in het betaald voetbal en combineert zijn functie als hoofdcoach onder meer met werkzaamheden bij de proftak van FC Eindhoven. Zijn ploeg incasseerde al zeventien tegentreffers en heeft het vooralsnog dus behoorlijk lastig in deze sterke competitie. Afgelopen zondag had de rode lantaarndrager een vrij weekend, zoals alle volgende tegenstanders van NWC dat een week ervoor tot nu toe gehad hebben. Na 26 november zijn de manschappen van Mario Verlijsdonk, die in dienst van Helmond Sport over twee periodes nog met Kantelberg als speler werkte, van die bijkomstigheid verlost.

Het wordt dus een wedstrijd die voor beide formaties een belangrijke gaat zijn. De laatste keer dat NWC aantrad in de Lichtstad tegen deze tegenstander was in seizoen 2017-2018, toen FC Eindhoven AV met 1-0 wist te winnen.

Zondag 12 november om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark Genneperparken aan de Velddoornweg in Eindhoven. Scheidsrechter van dienst is de heer Kerstges.