NWC speelt tweede bekerwedstrijd uit tegen Berghem Sport

Na het verdienstelijke doelpuntloze gelijkspel tegen eersteklasser Deurne volgt op zondag 10 september de tweede opponent in de districtsbekerpoule.

De ploeg van coach Mario Verlijsdonk gaat op bezoek bij Berghem Sport.

Diezelfde Verlijsdonk kan tevreden zijn over het spel van zijn team tegen de Deurnenaren. NWC startte fris en scherp en verdiende, op basis van de eerste helft, eigenlijk een zege. Die kwam er niet, maar een remise tegen een elftal uit de eerste klasse was natuurlijk positief. NWC trad aan met een erg jong middenveld en dito voorhoede en zij brachten Deurne geregeld in de problemen. Een goede start is precies wat NWC nodig had en waar men op verder kan bouwen in aanloop naar de competitieouverture. Eerst volgen nog twee uitduels in de beker, om te beginnen zondag tegen Berghem Sport en een week later tegen Prinses Irene.

Berghem Sport moet zondag eigenlijk winnen om in de race te blijven voor het bereiken van de volgende ronde. De blauwgelen verloren zondag namelijk met 2-1 in Nistelrode van Prinses Irene, dat in de competitie tevens een opponent is van de equipe uit Berghem.

Een nederlaag die voorkomen had kunnen worden, ondanks een 2-0 achterstand na een uur spelen. Wessel Theunisse was trefzeker voor de formatie van de ervaren nieuwe trainer Ton Kosterman. Saillant detail: de markante oefenmeester uit Wijchen is momenteel op televisie te zien in de realitysoap De Voetbaltrainer op de zender Veronica, opgenomen in zijn periode bij Juliana’31 uit Malden. Berghem Sport degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste klasse na het behalen van slechts dertien punten uit 24 wedstrijden. Nu is de club uit de gemeente Oss ingedeeld in de Noordoost-Brabantse tweede klasse E. Ook speelde Berghem Sport dinsdag nog een oefenduel thuis tegen Sparta’25 met als eindstand: 3-3. 

NWC bewaart fijne herinneringen aan het vorige bezoek aan sportpark De Koppelsteeg. Tien jaar geleden noteerden de oranjehemden er een klinkende 0-6 competitieoverwinning. Ruud Leenen, Youri van Brussel (tweemaal), Jeroen van Deursen, Han Kersten en Sohail Rahimi maakten destijds de Astense goals.

Arbiter Van Tintelen geeft om 14.30 uur het startsignaal.