NWC-topper Peter van Heugten overleden

Op zaterdag 28 januari overleed Peter van Heugten uit Asten, een NWC-er in hart en nieren. Peter werd 79 jaar.

Peter was erelid van de voetbalvereniging.

Op de website van NWC staat een In Memoriam:

Peter was als terreinchef jarenlang hét gezicht van NWC, zowel voor NWC-ers als voor bezoekers van de vereniging en was door de jaren heen hét toonbeeld van clubliefde.

In 1963 werd Peter lid van NWC en ging toen als fervent supporter naar alle thuis- en uitwedstrijden van NWC 1.

In september 1969 werd hij door toenmalig voorzitter Driek Crooijmans gevraagd om lid te worden van de terreincommissie. Dat deed hij maar al te graag en zo was hij jarenlang zowel doordeweeks als in het weekend bij NWC. En zoals voor hem kenmerkend was: altijd strak in pak. Ruim 42 jaar is Peter terreinchef geweest, tot zijn afscheid in 2012.

Naast zijn functie als terreinchef gaf Peter ook op andere manieren blijk van zijn liefde voor NWC. Hij was namelijk een groot sponsor in natura. Zo schonk hij regelmatig materialen aan de club, maar ook wedstrijdballen rechtstreeks (en persoonlijk) aan diverse teams. En in de vakantie schilderde hij alle wedstrijd- en oefendoelen, waarbij zelfs de verf door hem zelf werd betaald.

Ook in de NWC-er konden we regelmatig bijdragen van hem terugvinden, die hij vaak handgeschreven aanleverde. Beroemd zijn ook zijn handgeschreven brieven aan het bestuur om te bedanken óf om zijn zorgen uit te spreken. Steeds vanuit het oogpunt om een positieve bijdrage te leveren aan de organisatie van zijn NWC.

Voor al zijn verdiensten werd Peter in 1980 reeds Lid van Verdienste, maar in 2002 kreeg hij zelfs het erelidmaatschap van NWC. En niet alleen vanuit de club, maar ook vanuit de gemeenschap was er grote waardering, wat bleek toen hij in 2008 een koninklijke onderscheiding uitgereikt kreeg van toenmalig burgemeester Beenakker. Maar de grootste blijk van waardering was misschien nog wel zijn eigen straatnaambord Peter van Heugtenstraat, dat vanaf 1999 jarenlang te zien was op de gevel van de kantine.