NWC trekt kostbare zege over de streep bij FC Eindhoven AV

FC Eindhoven AV en NWC maakten er op sportpark Genneperparken een moeizame, maar spannende wedstrijd van die in Astens voordeel werd beslist.

De bezoekers grepen al binnen één minuut de voorsprong via Tim van Dijk, maar zagen de matige hekkensluiter terugkomen. Ongeveer een kwartier voor tijd schoot Len van Roy de 1-2 binnen waardoor de ploeg van trainer Mario Verlijsdonk de belangrijke drie punten op zwaarbevochten wijze binnensleepte.

NWC startte voortvarend aan het duel met de rode lantaarndrager in klasse 2D. In eerste instantie kopte Tim van Dijk uit een voorzet van Daan van Gansewinkel op doelman Stijn Goossens, maar in de rebound had de spits meer geluk: 0-1. Dat NWC al zo snel op voorsprong kwam, betekende niet dat de wedstrijd onder controle was. Er kwamen namelijk wat mogelijkheden voor FC Eindhoven AV, zoals een één-op-één-kans voor spits en voormalig prof Patrick N’Koyi. De ervaren captain stuitte op NWC-goalie Gijs Brüsewitz, maar de aanval was al voortijdig geannuleerd wegens buitenspel. Even daarvoor had de sluitpost al een alert antwoord op een koppende aanraking van Sander van den Eijnde uit een hoekschop voor de gastheren. NWC leunde wat te veel naar achteren, waardoor Eindhoven AV iets dreigender was in de eerste helft. Het spel was van beide zijdes niet van hoog niveau, maar vloeiend voetbal was ook niet eenvoudig op het drassige grasveld in de Lichtstad. NWC koesterde de minieme voorsprong, maar besefte dat de zege zeker nog niet binnen handbereik was.

Na de thee leek NWC iets dwingender te voetballen en dat resulteerde bijna in de voortijdige beslissing. Van den Eijnde lanceerde Mees Janssen prima op de linkerflank, maar de naar binnen snijdende spits vond keeper Goossens op zijn weg. Vier minuten daarna liet NWC zich verrassen met een opportunistische bal die voor de voeten kwam van Luca Claassen, wiens uithaal randje buitenspel tegen de touwen belandde: 1-1.

In het laatste half uur ontbrandde de wedstrijd wat meer en werd het steeds spannender. De Eindhovenaren gooiden hun fysieke kracht in de strijd, maar NWC kwam na 78 minuten weer op voorsprong. Middenvelder Len van Roy legde aan voor een afstandsschot en zijn droge schuiver trof de verre hoek (1-2), waarmee hij zijn eerste officiële goal in het Astense vaandelteam maakte.

Vervolgens moest NWC overleven in deze vechtwedstrijd tegen een tegenstander die vaak met zichzelf bezig was, en onder meer een afvallende bal van N’Koyi werd over het doel geknald door de ervaren voorhoedespeler. Verder bleef het offensieve gevaar van de blauwwitten veelal uit. Aan de overzijde combineerde Damon Claessens goed met Van Roy, maar de geplaatste uithaal met binnenkant voet van eerstgenoemde invaller spatte uiteen op de lat. Niet veel later dook doelman Goossens een droge knal van Van Roy uit de korte hoek. Arbiter Kerstges trok veel tijd bij, maar NWC speelde de slotminuten zakelijk uit en ging er met de cruciale drie punten vandoor. Geen hoogstaande pot, maar wel hele belangrijke drie punten die bovendien op een zwaarbevochten manier werden binnengesleept.

De oranjehemden staan nu boven de streep op plek acht en ontvangen zondag promovendus Reusel Sport/CoTrans op sportpark ’t Root. Een duel waar de Astenaren met vertrouwen naar uit kunnen kijken, want de overwinning van vandaag geeft zeker weer wat lucht. De laatste weken lijkt NWC de weg omhoog te hebben ingezet waardoor de situatie aanmerkelijk rooskleuriger is geworden.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Len van Roy, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (46’ Damon Claessens), Daan van Gansewinkel, Tim van Dijk (46’ Martijn Ghielen) en Mees Janssen.