NWC verder in beker na moeizame zege op Venhorst

NWC uit Asten heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde in het bekertoernooi. De oranjehemden speelden een moeizame wedstrijd tegen het matige Venhorst, maar wonnen wel met 2-0.

In de eerste helft konden beide teams nauwelijks indruk maken. Binnen twee minuten raakte Jeroen van Deursen namens NWC nog wel de paal, waarna de doelman kon oprapen. Aan de overkant werd een afvallende bal bij de tweede paal gehaast over geschoten. Vervolgens vielen er weinig kansen meer te noteren en was het spelbeeld erg gezapig. Er ging meer fout dan goed op sportpark ‘t Root.

Na de pauze trok NWC het initiatief veel meer naar zich toe en was het de betere partij. Na zes minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kwam het elftal van Ruud Vermeer dan ook op voorsprong. Een schot van Daan van Gansewinkel, dat richting de verre hoek ging, werd bij de tweede paal binnengetikt door Youri van Brussel: 1-0. Vervolgens kreeg NWC meerdere mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar daar faalde de thuisploeg in. Een hachelijke situatie voor het Venhorst-doel leverde bijna de 2-0 op, maar onder meer een knal van Sander van den Eijnde werd weggebokst door de sluitpost van de bezoekers.

Daarna waren het Van Deursen en Tijs van Tilburg die voor het gevaar zorgden. Eerstgenoemde legde vrij voor doel collegiaal breed op zijn aanvalspartner, maar de bal was niet zuiver waardoor de mogelijkheid strandde. Even later zag Van Deursen in zijn ooghoek Van Tilburg opnieuw vrij staan, maar nu greep de Venhorst-keeper in. Ook na een fraaie crosspass van de sterk ingevallen Martijn Ghielen lukte het van Tilburg niet om vrij voor het doel te scoren. Zijn kapwerk duurde te lang en de kans ging verloren.

Na een prima fase waarin NWC voortdurend in balbezit was en Venhorst vooral moest verdedigen, brak een mindere periode aan waarin NWC onzorgvuldiger werd. Door de minieme voorsprong geloofde Venhorst er nog in en hoefde de bal maar één keer goed te vallen, maar de hekkensluiter in de poule kwam simpelweg kwaliteit tekort om de Astenaren aan het wankelen te brengen. Bovendien had NWC de organisatie keurig op orde en gaf men niet veel weg. Pas ver in blessuretijd beslisten de oranjehemden het duel via Van Tilburg. Hij kapte naar binnen, legde aan en met een schitterende krul vond hij de kruising: 2-0.

Direct daarna floot scheidsrechter Velings voor het eindsignaal en plaatste NWC zich na een moeizame wedstrijd, samen met groepswinnaar Someren voor de volgende ronde. Zondag 26 september start voor NWC de competitie met een uitwedstrijd tegen Hilvaria in Hilvarenbeek.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (73’ Jules Geenen), Leon van den Bosch (73’ Damon Claessens), Martijn Henst, Daan Hendrix (46’ Douwe Hurkmans), Daan van Gansewinkel, Youri van Brussel (73’ Robin Rijnders), Mark Bosch (46’ Martijn Ghielen), Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg.