NWC wil zich revancheren tegen Bladella

Na twaalf gespeelde wedstrijden is NWC uit Asten precies halverwege de competitie. In de dertiende speelronde en dus ook het eerste duel in de tweede periode, krijgt het elftal van trainer Mario Verlijsdonk bezoek van Bladella.

Tegen de bezoekers uit Bladel heeft NWC nog wat goed te maken, want na een alleraardigste voorbereiding liepen de Astenaren op sportpark De Smagtenbocht op speeldag één direct tegen een zeperd aan. Bladella versloeg NWC met 3-0 na een wedstrijd waarin de oranjehemden een tandeloze indruk maakten. Een fanatieker Bladella, net gepromoveerd, was op het slechte grasveld de sterkere ploeg en NWC bleef met lege handen achter.

Ruim vier maanden later staat NWC er aanmerkelijk beter voor. Sinds oktober opereert de formatie van Verlijsdonk veel meer als team en staat er een stabiele organisatie die erg weinig tegentreffers incasseert, maar zelf ook weinig scoort. NWC staat zevende en zou bij winst zondag over de Bladelnaren heen kunnen springen. In de brede middenmoot in 2D kan een kleine serie driepunters zo resulteren in een hoge klassering, maar een paar nederlagen kunnen acute problemen betekenen. Afgelopen zondag had NWC gehoopt om op bezoek bij streekgenoot ZSV een volgende stap omhoog te zetten, maar door een belabberd optreden van leidsman De Loos én andere factoren moest de Astense equipe genoegen nemen met een punt: 0-0. Al heel vroeg in de wedstrijd verdiende NWC een strafschop toen Daan van Gansewinkel overduidelijk werd gevloerd, maar die buitenkans kregen de gasten ten onrechte niet. Net na rust ontving Martijn Ghielen een ietwat overdreven directe rode kaart en moest NWC drie kwartier overleven in een hele matige ontmoeting. Op het belabberde veld konden zowel ZSV als NWC geen fatsoenlijk positiespel op de mat leggen en dus ontstond een moeizaam gevecht in Zeilberg, die doelpuntloos eindigde. NWC verdedigde wederom stug en geconcentreerd en de thuisclub kon geen bres slaan in de verbeten Astense defensie.

Bladella draait als nieuwkomer in de tweede klasse D een verdienstelijk seizoen. Het team van coach en voormalig Oranje-international Eric Viscaal (55) pakte al achttien punten en boekte al enkele knappe resultaten in zowel competitie- als bekerverband. In december werd de derby bij Reusel Sport/CoTrans met 1-3 gewonnen en moest eersteklasser EFC in de beker buigen voor de ploeg uit Bladel: 2-3. In de achtste finales wacht een interessante ontmoeting met vierde divisionist Best Vooruit. Afgelopen zondag kwam Bladella echter tekort tegen kampioenskandidaat De Valk, dat op De Smagtenbocht zegevierde: 1-3. Al met al is men in de Kempense plaats alleszins tevreden met de prestaties tot dusver. Meest in het oog springende man aan Bladella-kant is Huib Liebregts. Hij maakte al dertien doelpunten en is daarmee topscorer in deze competitie. De 22-jarige goaltjesdief brak in september tegen NWC de score open.

De oranjehemden hebben zondagmiddag om 14.30 uur dus iets recht te zetten, op eigen veld tegen de Bladelse opponent onder leiding van arbiter Kerkhof. Ook omdat de laatste keer dat NWC de blauwwitten ontving op ’t Root, weliswaar in seizoen 1996/1997, het duel eindigde in een fikse verliesbeurt: 2-6.

Na zondag komt NWC twee weken niet in actie in competitieverband, uiteraard eerst vanwege carnaval en de week daarna staan inhaalduels op de rol in 2D.

Tussentijds oefent NWC op donderdag 8 februari om 20.15 uur thuis tegen Stiphout Vooruit en op zondag 18 februari om 12.00 uur eveneens thuis tegen Wilhelmina Boys.