SIRIS.nl

NWC wint ook van Beerse Boys

NWC boekte op zondag 8 mei op sportpark De Klep een verdiende, maar moeizame 1-3 zege op hekkensluiter Beerse Boys.

De Astenaren waren de betere partij, maar overtuigden niet tegen de roodhemden. Door de driepunter blijft de tweede periodetitel in zicht.

Na de klinkende 0-8 overwinning op Braakhuizen reisde NWC met opgeheven hoofd af naar Middelbeers, waar het vijf voor twaalf is voor Beerse Boys. De eerste kansen waren dan ook voor de equipe van trainer Mario Verlijsdonk, die gevaar stichtte via Youri van Brussel en Douwe Hurkmans. Beide spelers konden niet tot score komen.

Na een klein half uur spelen belandde een haarfijne voorzet van Daan van Gansewinkel op het hoofd van Van Brussel, die al duikend de bal precies in de kruising kopte: 0-1. NWC had het betere van het spel, maar ontbrak het de oranjehemden regelmatig aan de juiste eindpass om tot meer serieuze mogelijkheden te komen. Namens Beerse Boys kwam de dreiging van de voet van Koen Verhagen, wiens uithaal over de lat werd getikt door doelman Gijs Brüsewitz. NWC koesterde de voorsprong, maar had met iets meer overzicht voor het doel een ruimere marge kunnen pakken.

In de eerste fase na rust bleef NWC het initiatief houden. Hurkmans dook alleen voor goalie Rob Wilborts op, maar met links produceerde hij een krachteloos schot. Even later legde Beerse Boys-verdediger Nick van Rooy zijn tegenstander Robin Rijnders onbeholpen neer in het strafschopgebied en wees arbiter Ulijn terecht naar de stip. Arne van Geffen benutte het buitenkansje en zorgde in minuut 52 voor de 0-2. Niet veel later raakte Van Brussel de bal uit een voorzet van Van Geffen net niet hard genoeg waardoor Wilborts kon oprapen.

Naarmate de tweede helft vorderde sloop er een bepaalde gemakzucht in de Astense formatie en was het spel te slordig. Beerse Boys kon zich daardoor wat meer in de wedstrijd knokken en via invaller Erik Jans, die de Beerzenaren van wat meer vleugels voorzag, kwamen de gastheren zelfs terug tot 1-2. Zijn knal vloog binnen en dus keerde de spanning onnodig terug in het duel. NWC verloor enigszins de grip en moest oppassen dat het niet te ver wegzakte in de wedstrijd. Beerse Boys miste echter de finesse om de bezoekers echt verder aan het wankelen te brengen. Een poging van aanvaller Niels van Heerbeek, die op de achterlijn trachtte Brüsewitz te verschalken, werd gekraakt door de NWC-keeper. Acht minuten voor tijd maakte de net ingevallen Martijn Ghielen aan alle spanning een einde door, op aangeven van Van Brussel, beheerst de 1-3 tegen de touwen te schieten waardoor de schade voor Beerse Boys onoverbrugbaar werd. Een fraaie redding van Brüsewitz, op een kopbal van Joost Schapendonk, stond enkele minuten voor tijd de 2-3 nog in de weg maar vervolgens trok NWC de overwinning zonder problemen over de streep op het kunstgrasveld op sportpark De Klep.

De Astenaren blijven in de race voor het winnen van de tweede periode, een prijs waarop NWC zeker nog aanspraak lijkt te gaan maken in het restant van dit seizoen. Komende week wacht een dubbel programma, want op donderdag 12 mei ontvangt NWC De Valk op ’t Root en op zondag 15 mei is Hilvaria te gast in de laatste thuiswedstrijd van het team van Verlijsdonk dit seizoen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Ruud Leenen, Daan van Gansewinkel (77’ Martijn Ghielen), Mark Bosch, Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (80’ Tim van Dijk), Arne van Geffen en Youri van Brussel (88’ Gijs Manders).