NWC ziet zege op Bladella in blessuretijd uit handen glippen

De thuiswedstrijd van NWC uit Asten tegen Bladella duurde op zondag 4 februari net een paar minuten te lang.

Na een soevereine 2-0 voorsprong bij rust, verkregen dankzij treffers van Mees Janssen en Jip de Jong, herpakten de bezoekers zich overtuigend en in de blessuretijd kwamen de Bladelnaren zeker niet onverdiend langszij: 2-2. NWC eindigde het duel overigens opnieuw niet met elf man.

Een gefocust NWC maakte voor rust in voetballend opzicht een frissere en betere indruk dan de laatste duels het geval was. Er werd wat meer vooruit gevoetbald en dat resulteerde na een klein kwartier spelen in de eerste Astense kans. Mees Janssen bracht met een voorzet Douwe Hurkmans in stelling, maar de middenvelder kreeg de bal niet goed onder controle waardoor de mogelijkheid strandde. Acht minuten daarna kwam NWC wel op fraaie wijze op voorsprong. Een haarscherpe uittrap van doelman Gijs Brüsewitz werd doorgekopt door Jip de Jong, waarna Mees Janssen op het doel kon afspurten. Hij kapte zich vrij en schoot de bal niet hard, maar wel afdraaiend genoeg in de hoek om goalie Lars van de Put in de verre hoek te passeren: 1-0. Na een half uur verdubbelde NWC zelfs de score dankzij De Jong. Uit een hoekschop van Daan van Gansewinkel tikte Tim van Dijk in, maar Van de Put redde. In tweede instantie schoot de linkerflankspeler de bal alsnog tegen de touwen en maakte hij zijn eerste officiële goal in het vaandelteam: 2-0. Twee doelpunten van de vervroegd overgekomen aanvallers hielpen de oranjehemden daarmee in het zadel. NWC kon tevreden de rustpauze in, terwijl nummer vijf Bladella wat gefrustreerd oogde maar vlak voor rust overigens nog wel dicht bij de 2-1 was. Een poging van topschutter Huib Liebregts, tot dusver al dertien maal trefzeker, ging op de paal waardoor NWC door het oog van de naald kroop. De overwinning was dan ook zeker nog niet binnen.

Na rust leek Bladella, dat wordt gecoacht door voormalig Oranje-international Eric Viscaal, als herboren uit de kleedkamer te komen. Direct grepen de gasten het initiatief en werd NWC onder druk gezet. Binnen vijf minuten stormde de pas zestienjarige Roel Abrahams af op het NWC-doel, maar zijn schot, in buitenspelpositie, miste de juiste richting. Vijf minuten later brak de ingevallen Zem van Sambeeck door aan de linkerkant, zag een klein gaatje en schoot de bal onder Brüsewitz door in de korte hoek: 2-1. Eigenlijk stond de hele tweede helft in het teken van overleven voor de formatie van trainer Mario Verlijsdonk, want aan voetballen kwam NWC eigenlijk nauwelijks meer toe. Het dynamische Bladella dicteerde het spel, zorgde met veel positiewisselingen en diepgaande spelers voor veel dreiging en bovendien was het veldspel erg variërend. Twintig minuten voor tijd pareerde de sobere sluitpost Brüsewitz knap een inzet van dichtbij van captain Stijn Wouters, die aan de Astense defensie was ontsnapt. Richting het einde van deze spannende partij knalde verdediger Rob Schilders een afvallende bal nog hard naast. NWC leek de zwaarbevochten driepunter over de streep te trekken en zich te revancheren voor de eerdere uitnederlaag (3-0), totdat de blauwwitten opnieuw een snelle aanval opzetten met Wouters als eindstation. Bij de tweede paal tikte hij voor open doel een voorzet vanaf links binnen waardoor Bladella op 2-2 kwam. Erg zuur voor een strijdend en verbeten spelend NWC, maar gezien de tweede helft wel terecht. Er waren nog enkele minuten te spelen, waarin NWC ineens weer wat meer offensieve intenties kreeg maar waarin de ploeg ook nog met een man minder verder moest. Van Gansewinkel, die zelf ook vanmiddag weer vele tikken kreeg te verwerken, trapte bij de zijlijn dom na en scheidsrechter De Mulder kon niets anders dan de Astense middenvelder zijn tweede directe rode kaart van dit seizoen te tonen. Bladella toonde nog één wapenfeit, via de sterk ingevallen Van Sambeeck, wiens strakke poging werd gepakt door Brüsewitz. De leidsman uit Oirlo floot kort daarna af en dus deelden NWC en Bladella de punten na een meeslepend gevecht (2-2), waardoor de oranjehemden zevende blijven op de ranglijst. De Astenaren hebben nu zes punten meer dan het op de eerste play-off-plek geklasseerde ZSV, maar omdat er veel verschillen zijn in het aantal gespeelde wedstrijden blijft de spanning voorlopig volop aanwezig in het rechterrijtje in 2D.

Donderdag 8 februari volgt een oefenwedstrijd thuis tegen Stiphout Vooruit om 20.15 uur en na de carnaval speelt NWC op zondag 18 februari vriendschappelijk op ’t Root tegen Wilhelmina Boys uit Best om 12.00 uur. Het eerstvolgende competitieduel is op 25 februari in en tegen Heeze.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Douwe Hurkmans (90’ Len van Roy), Mark Bosch (64’ Leon van den Bosch), Jip de Jong, Tim van Dijk en Mees Janssen.