OldStars Tennis bij tennisvereniging 't Root

Op dinsdag 7 september kunnen ouderen bij tennisvereniging ’t Root uit Asten gratis kennismaken met OldStars tennis.

De clinic is voor oud-tennissers, die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tenniservaring.

KieVief organiseert de OldStars-beweegmomenten bij TV ’t Root en start op 7 september met de eerste groep OldStars tennissers.

Met OldStars tennis biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de KNLTB, een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

Aanmelden voor de kick-off op 7 september kan via lotte@kievief.nl of tel. 06-52683312.

Kennismaking OldStars tennis 

Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisclub. De clinic is op het tennispark van TV ’t Root aan de Lienderweg in Asten. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen en mocht je zelf geen tennisracket hebben, dan wordt daarvoor gezorgd.

Deelname is gratis.

De organisatie van de clinic is in handen van ASM-OldStars trainer Lotte Groothusen van KieVief. Lotte heeft er haar missie van gemaakt om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van 55- plussers door middel van sport en bewegen, want 'Iedereen wil oud worden maar niet oud zijn, dus beweeg (meer)!'

Veelzijdig bewegen is belangrijk om zo lang mogelijk fysiek en mentaal fit te blijven. Met haar liefde voor de tennissport en binding met TV ’t Root heeft Lotte, in samenwerking met Leef Asten, OldStars tennis naar Asten gehaald.

Het programma voor de kick-off op dinsdag 7 september: 

9.30 uur: Inloop en ontvangst met koffie/thee
10.00 uur: Start programma
10.30 uur: Kennismaken met OldStars tennis door mee te doen
12.00 uur: Afsluiting met lunch

Tijdens deze ochtend is er de mogelijkheid tot deelname aan een fitheidstest door een fysiotherapeut.

OldStars voor alle ouderen  

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. 

Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.  Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol veertien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpt het fonds ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren ze de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.