Ondernemend Asten onder de indruk van Moswens en Van Rijssel Carrosseriebedrijf

OVA hield op woensdag 6 april eindelijk weer een bedrijfsbezoek.

Op het Florapark in Asten liep ondernemend Asten uit om een kijkje in de keuken te nemen bij Moswens en Van Rijssel Carrosseriebedrijf.

Rob Fritsen

Om 20.00 uur stonden de eerste bezoekers al in de rij om hartelijk ontvangen te worden door de familie Van Rijssel met een kop koffie en een speciaal gemaakte petit four. Na een korte opening van de commissie evenementen werden de bezoekers in groepen verdeeld en gingen de rondleidingen bij beide bedrijven van start.

Rob Fritsen

Bij Van Rijssel werden de gasten eerst overdonderd met een digitale lasershow die gecreëerd was voor de grootse opening. Hierin werd de geschiedenis modern vertaald. Het werd duidelijk hoe een carrosseriebouwer voor veewagens met vakmanschap, ondernemerschap en de juiste genen zich kan door ontwikkelen tot een erkende specialist in de autolaadkranen en aluminium kipperbranche. Johan van Rijssel en zijn medewerkers lieten vol passie alle onderdelen van het bedrijf zien. De kantoren, reparatiehal, magazijn, en assemblage ruimtes. Elke order is een unieke order, dat maakt van Rijssel ook uniek.

Rob Fritsen

Aan de andere kant van de weg werden de bezoekers ontvangen door Rens en Kim Fritsen. In een prachtige showroom heetten zij alle bezoekers welkom en vertelde Rens uitvoerig over zijn bedrijf. Zes jaar geleden startte hij met zijn bedrijf waarin hij zijn creativiteit volledig kwijt kon. Een duurzame, onderhoudsvriendelijke bekleding van wanden, gebouwen, schilderijen in alle mogelijke vormen en kleuren. Dat maakt Moswens tot een uniek bedrijf.

Rob Fritsen

Moswens zocht samenwerkingsverbanden met grote bedrijven en influencers waardoor de vraag naar het product versterkt werd. Dit heeft hen ook projecten gebracht die naam en faam hebben. Onder andere het vergroenen van het AFAS gebouw, ABN-AMRO banken en recent in het kantoor van Jan Smit bij FC Volendam. In de productiehal werd duidelijk dat er aardig wat mosschilderijen en wanden de deur uit gaan. De twee creatieve collega’s van Rens en Kim vertelden enthousiast hoe zij ieder paneel tot een waar kunstwerk maken.

Na deze twee rondleidingen werd de avond afgesloten bij Van Rijssel. Rob Maas bedankte Miranda van Bussel voor haar jarenlange inzet ten behoeve van de OVA en commissie evenementen. Een terechte waardering voor 12 jaar lange inzet.