Ontdektocht voor gezinnen bij Buitencentrum De Pelen

Staatsbosbeheer biedt excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan.

Op zondag 6 maart is er zo’n excursie; de sPeelse Expeditie, een gezinstocht vol prikkelende en uitdagende opdrachten in het Nationaal Park De Groote Peel.

De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

Avontuur in de natuur

Hoe maak je van een wandeling in de natuur een avontuur? Wie meedoet aan de sPeelse Expeditie in De Groote Peel komt daar vanzelf achter. Samen met je gezin wandel je, onder begeleiding van een Peelgids, een korte route in dit prachtige hoogveengebied. Onderweg ontdek en beleef je het gebied door sPeelse opdrachten te doen; toppen turen, een natuurschilderij maken en - als de watertemperatuur goed is - waterdieren scheppen. Bij alle opdrachten staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. Je ervaart zo letterlijk en figuurlijk dat De Groote Peel een veenmoeras is. Een leuke actieve wandeling voor het hele gezin.

De sPeelse Expeditie op zondag 6 maart start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar.

Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind, inclusief een leuk stickervel met dieren (voor de kinderen). De tocht is 1,5 tot 2 km lang en duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeelseexpeditie

Tip: draag kleren die vies mogen worden en, bij nat weer, laarzen.

Op 6 maart geen tijd? Op 26 en 29 april en op 3 en 6 mei is er ook een sPeelse Expeditie.