Ook horeca in Someren op zaterdag 15 januari open

Ook de horeca in de gemeente Someren gaat op zaterdag 15 januari open als protest tegen de coronamaatregelen, die de horeca buitensporig hard raken.

De gemeente Someren heeft begrip voor de penibele situatie waarin de horecaondernemers zich bevinden. Daarom wil de gemeente ruimte geven voor een ludieke actie waarmee de horeca begrip vraagt voor hun situatie en zo hun ongenoegen over de effecten van de coronamaatregelen kenbaar kan maken. Deze actie zal zaterdag 15 januari tussen 10.00 en 17.00 uur plaatsvinden.

Ondertussen hebben gesprekken plaatsgevonden met Koninklijke Horeca-afdeling Someren en worden er afspraken gemaakt over het ordelijk verlopen hiervan. De horecaondernemers hebben het vertrouwen naar de gemeente uitgesproken dat zij deze actie op een verantwoorde manier laten verlopen om zo hun statement kenbaar te maken. 

Het statement zal alleen goed overkomen wanneer de aandacht getrokken wordt door de boodschap en niet door wanorde of het negeren van de corona basisregels. Ondernemers die meedoen aan de actie zorgen ervoor dat de basisregels in acht worden genomen (1,5 m afstand, mondkapje op als je niet zit, placeren etc.). 

Burgemeester Dilia Blok: ,,Ik ondersteun deze ludieke actie van de horeca, omdat ik begrijp dat het water ze aan de lippen staat. Ik hoop echt dat de boodschap overkomt in Den Haag en dat de horeca (maar ook bijvoorbeeld de cultuur- en muzieksector) weer aan de slag kan in ons gezellige gastvrije Someren. Ik hoop dat deze ludieke actie morgen ons allemaal een positief gevoel geeft.”