SIRIS.nl

Oor/sprong, polyfonie en dans in Heusdense Belevingskerk

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 23 oktober staat de Heusdense Belevingskerk van de Franciscusparochie in het teken van dans en muziek.

Op initiatief van de scholen van Asten en Someren zullen de gezelschappen Capella Pratensis, dansgezelschap De Stilte en harpist Remy van Kesteren van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober in de kerk een voorstelling geven voor 720 leerlingen van de groepen 5 en 6. Daarnaast is er op zaterdag 16 oktober een openbare voorstelling voor overige belangstellenden.

Voorafgaande aan de voorstellingen in Heusden wordt van 4 tot en met 9 oktober een vergelijkbare uitvoering gegeven in de St. Jan de Doper Basiliek in Waalwijk.

Onder de naam ‘Oor/sprong’ zullen deze gezelschappen op hun eigen wijze met zang en dans kleur geven aan twee liederen van de componist Pierre de la Reu en een lied van Dufay. De uitvoering speelt in op de verscheidenheid in onze wereld door een veelheid aan stemmen die samen een geheel vormen.

De zang wordt verzorgd door vier zangers van Capella Pratensis een vocaal ensemble dat onder leiding van hun artistieke leider Stratton Bull de liederen zal uitvoeren met polyfonische zang. Polyfonie is een compositiestijl waarin de componist meerdere overwegend zelfstandige melodische lijnen combineert. 

Dansgezelschap De Stilte is een internationaal opererend gezelschap dat exclusief voor kinderen werkt. Het gezelschap onder de artistieke leiding van Jack Timmermans wil met hun vijf dansers de verbeelding van de kinderen prikkelen, de speelse leerdrift stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Dit alles wordt ondersteund door harpist Remy van Kesteren die wereldwijd gezien wordt als een toptalent. Vanaf zijn concertdebuut op zestienjarige leeftijd verzorgt hij wereldwijd concerten o.a. bij de doopplechtigheid van prinses Amalia en in de Carnegie Hall in New York.

De Locatieraad van Heusden en het bestuur van de H. Franciscusparochie zijn er trots op dat voor deze unieke voorstellingen gekozen is voor de Sint Antoniuskerk in Heusden. Het past ook prima in de dit jaar 100-jarige kerk waarvoor op 24 oktober een goot parochiefeest zal worden georganiseerd,

Toegang voor de openbare voorstelling wordt verleend met een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

De toegangsprijs bedraagt € 12.50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Tickets zijn te bestellen via https://www.cappellapratensis.nl/nl/oorsprong/.