Opening dierenboerderij De Boerdonck eerste stap in samenwerking tussen Amaliazorg en ORO

Begin dit jaar hebben ORO en Amaliazorg een intentieverklaring ondertekend waarin staat dat beide organisaties samen gaan werken op de locatie Hof van Bluyssen in Asten.

Op donderdag 11 november is de eerste stap in de samenwerking gezet door dierenboerderij De Boerdonck te openen. Deze dieren worden verzorgd door de cliënten van ORO. Zij houden ook de tuin in de omgeving van de dierenboerderij bij.

Rob Fritsen

Locatiehoofd Mariska Slegers van Amaliazorg Hof van Bluyssen is ontzettend blij met deze stap: ,,Dit is een mooie start van de belevenistuin die we voor ogen hebben. Het wordt een tuin die bewoners, familie en deelnemers van de dagactiviteiten een heuse buitenbeleving geeft met groente, bloemen en natuurlijk de dierenboerderij die vandaag geopend is.”

Rob Fritsen

In de dierenboerderij zijn kleine dieren zoals kippen en konijnen te vinden. Voor bewoners is het een prachtige belevenis om naar de dieren te kunnen kijken, ze te aaien, ze eventueel te verzorgen en om te genieten van de eieren.

Rob Fritsen

Cliënten van ORO en vrijwilligers verzorgen het onderhoud. Bewoners en deelnemers van de dagactiviteiten kunnen een steentje bijdragen. De bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers gaan hier veel plezier aan beleven. Mariska besluit: ,,We zijn ook heel blij dat de samenwerking met ORO nu echt gestart is. Het is fijn om te zien dat de cliënten van ORO zo enthousiast zijn over hun nieuwe werkplek.”