Opening Het Andere Wonen Unitashof in Heusden

Op vrijdag 1 april werd in Heusden zorgappartementencomplex Het Andere Wonen Unitashof officieel geopend door burgemeester Anke van Extel-van Katwijk, locatiemanager Bob de Beer en André Verhoeven, voorzitter van Dorpsoverleg Heusden.

Zij onthulden het naambord aan de gevel. Hierna bezichtigden de aanwezigen enkele appartementen.

Het zorgappartementencomplex aan de Meijelseweg bestaat uit twintig appartementen, gebouwd door Hartman Bouwbedrijf. Het zijn appartementen in de sociale huursector en (lage) middenhuur. In dit segment is de vraag groot, maar het aanbod klein. 

Een appartement bestaat uit twee slaapkamers, keuken en woonkamer en kan door een echtpaar of alleenstaande zelfstandig bewoond worden.

In het gebouw zijn ook gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer, keuken en tuin waar activiteiten georganiseerd worden, ruimte is voor ontmoeting en indien wenselijk gezamenlijk gegeten kan worden.

Deze geclusterde woonvorm is voor mensen met geheugenproblematiek of andere zorgvragen.

Zorgondernemer Bob de Beer woont ook in het appartementencomplex. Bob en zijn medewerkers waarborgen 24-uurs zorg en leven ook echt samen met de bewoners. 

De zorgondernemers bieden een andere vorm van verpleeghuiszorg, kleinschalig. Met vooral aandacht op eigen regie, zorg op maat, kwaliteit en veiligheid.

Bewoners huren, in hun vertrouwde omgeving met behoud van hun eigen sociale netwerk, een volwaardig appartement. Zij houden ook zelf de regie over wie er wanneer op bezoek komt.

Goed nieuws voor de Heusdenaren. Driekwart van de appartementen wordt bewoond door inwoners van Heusden of personen die enige binding met Heusden hebben.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.