SIRIS.nl

Ouderwetse bekerderby SV Someren-NWC

Door de promotie van Someren naar de eerste klasse leek de Kanaalderby - minimaal voor één seizoen - van de voetbalagenda verdwenen te zijn.

Maar het lot was de buren aan weerszijden van het kanaal goed gezind. Bij de districtsbekerloting kwamen Someren en NWC ‘toevallig’ allebei in dezelfde poule terecht. Daarom staat er op zondag 11 september weer een ouderwetse bekerderby op de rol.

NWC begon op zondag 4 september uitstekend aan de poulefase van de districtsbeker. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende moeiteloos af met tweedeklasser Olympia’18 uit Boxmeer. Het werd 5-2 voor de oranjehemden door doelpunten van de sterk spelende aanvallers Youri van Brussel (2x) en Jeroen van Deursen (2x). Invaller Arne van Geffen zorgde met een geplaatste uithaal voor de vijfde Astense treffer.

Someren won ook overtuigend van tweedeklasser SSS’18 uit Overloon. Het werd 0-3 voor de blauwwitten dankzij doelpunten van Koen de Louw, Mike Verdonschot en Luc Bouwmans. Het had ook zomaar 0-5 kunnen zijn, maar treffers van Max Sonnemans en Justin Hoeben vonden geen genade bij scheidsrechter Nefkens en zijn assistent.

Wedstrijden in de laatste jaren hebben bewezen dat Someren en NWC weinig voor elkaar onder doen. Winst of verlies zit hem vaak in kleine details en daar zullen de trainers hun spelers op voorbereiden. Someren zal zich moeten wapenen tegen de snelle en behendige aanvallers van NWC en dat zonder centrale verdediger Nick de Louw, die in het bekertoernooi ontbreekt. De overige spelers zullen extra gemotiveerd zijn om tegen ‘de buren’ een goed resultaat te bereiken.

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur en René Meijers uit het Limburgse Beek is de leidsman van dienst.

Onderlinge bekerresultaten

Someren-NWC 27 augustus 2005  4-0

NWC-Someren 25 augustus 2007 1-4

NWC - Someren 23 augustus 2016 1-2

NWC- Someren 5 september 2021 2-0