Peelland Truckrun afgelast

De Peelland Truckrun gaat op zondag 16 april niet door.

In de voorbije weken is als gevolg van een ongeval bij een andere truckrun gebleken dat verzekeringen geen schade vergoeden van bijrijders die niet op een stoel en in de gordel meerijden. Dit betekent dat er acuut een onaanvaardbaar risico is ontstaan waardoor het niet mogelijk is dat deelnemers met een eigen begeleider plaatsnemen in een truck.

Hans Wasmus

De organisatie van de Peelland Truckrun heeft door middel van een verbod om mee te rijden op een andere plaats dan op de bijrijdersstoel met gordel geprobeerd de truckrun toch door te kunnen laten gaan voor de deelnemers die zonder begeleiding mee kunnen rijden.

Helaas heeft de organisartie moeten vaststellen dat dit om verschillende redenen toch echt niet haalbaar is. Veiligheid staat voor altijd voorop.

De organisatie heeft daarom, net als een aantal andere truckruns, met pijn in het hart moeten besluiten de Peelland Truckrun 2023 te annuleren.

De organisatie van de Peelland Truckrun gaat, in overleg met de overkoepelende truckersvereniging, collega-organisatoren van andere truckruns en verzekeraars op zoek naar een oplossing voor het verzekeringsprobleem.

wimmaas

Hopelijk is er op 14 april 2024 weer een Peelland Truckrun.

Chauffeurs en bedrijven kunnen contact opnemen met Toon van de Berkmortel, tel. 06-50818833 of e-mail peellandtruckrun@outlook.com.

Voor SIRIS-tv is de Peelland Truckrun een machtig mooi evenement om te filmen.