Peelpodium met Heart & Soul in De Groote Peel

Staatsbosbeheer houdt op zondag 9 juli een Peel Ontdektocht (gezinstocht) ‘geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel.

De excursie start om 11.00 uur vanaf het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er optredens van Vocal Group Heart & Soul uit Someren-Heide op het Peelpodium van De Pelen. 

Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel

Het is zomer en veel planten en kruiden in het Nationaal Park De Groote Peel staan in bloei. Die bloeiers zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook een belangrijke functie in de natuur en bijzondere eigenschappen. Tijdens de Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ ontdek je de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan. 

De Peel Ontdektocht ‘geuren en kleuren’ start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum. De route is 1,5 tot 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind en reserveren is noodzakelijk via e-mail www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Er is ook een Ontdektocht ‘Geuren en Kleuren’ op zondag 1 en 15 oktober.

Vocal Group Heart & Soul

Gemengd zangkoor Heart & Soul uit Someren-Heide werd opgericht in 1968 als dameskoor onder de naam ‘Corde et Animo’. Een jaar later kwamen de eerste mannen erbij. Toen ze hun veertigjarige jubileum vierden kwam er een nieuwe outfit en een nieuwe muziekkeuze met populaire muziek uit film, musical en pop. Dit alles onder leiding van dirigente Emmy Stultiëns-Vries. Toen ze hun vijftig jarig bestonden werd ook hun naam veranderd in Vocal Group Heart & Soul. Enkele liedjes uit hun repertoire: ‘Something beautiful’ van Robbie Williams, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘Hey Brother’ van Avicii, ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout,’ Love yourself’ van Justin Bieber en ‘Perfect’ van Ed Sheeran.

Vocal Group Heart & Soul geeft twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.