Peter Acda Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter Acda (74) uit Someren ontving op dinsdag 26 april de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Dilia Blok speldde bij Peter het bijbehorende lintje op.

Eric Driessen

Peter Acda staat bekend als vrijwilliger op diverse fronten binnen de Somerense gemeenschap. Voor Muziekvereniging Somerens Lust was hij penningmeester en begeleider van het jeugd- en opleidingsorkest. Nog steeds ondersteunt hij de vereniging als lid van het promotiecomité en bij Somerens Rust.

Peter was medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Dokter Eijnatten. Tot op de dag van vandaag worden er vanuit de erfenis van deze stichting sociale en maatschappelijke initiatieven ondersteund welke gericht zijn op gezondheid en welzijn van alle inwoners.

Peter was voorzitter van de Stichting Criminaliteitspreventie Deurne-Asten-Someren en penningmeester van Stichting Onis, organisatie voor Welzijnsdiensten Asten-Someren. Daarnaast was hij medeoprichter en penningmeester van Stichting Lokaal Vitaal Someren.

Momenteel is Peter penningmeester van de afdeling Someren van Veilig Verkeer Nederland en van Stichting Heeren van de Peel. Bij de Past Rotary Club Peelrand is hij secretaris en penningmeester.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien, gemaakt door Harrie van Horik en Eric Driessen.