Podiumplaats voor Koen Meuffels in Assen

De Somerense motorcoureur Koen Meuffels uit Someren is in Assen op het podium geëindigd.

Koen vertelt zijn verhaal: Van afgelopen race in Italië had ik een dubbelgevoel overgehouden. Klinkt misschien raar, maar ik had er even moeite om me te motiveren. Enerzijds wil ik winnen en is racen datgene wat ik het allerliefste doe, maar aan de andere kant zit het onverantwoord rijden van veel rijders mij ook in de weg. Ik kan mijn snelheid niet laten zien en ben constant op mijn hoede om er niet af gereden te worden.

Maar ik weet me toch te motiveren, uiteindelijk is er geen andere keus om op mijn thuiscircuit in Assen er vol voor te gaan. Ook wetende dat deze race weer bezocht mocht worden door zo’n 30.000 toeschouwers en er veel mensen vanuit Someren en Asten onderweg waren. Een rare situatie omdat zij al lang niet meer een race hebben mogen bezoeken en wij al lang zonder publiek hebben moeten rijden in verband met de coronamaatregelen. Bizar is wel dat zelfs mijn vriendin Sanne of ons pap en mam niet bij me kunnen komen door de strenge regels en letterlijke afscheiding van tribunes en paddock.

De vrije trainingen op vrijdag verliepen zoals verwacht goed. Het scheelt natuurlijk wel dat ik hier al vaak gereden heb en voor bijna elke situatie een setting voor de motor heb. Ik sloot deze af met een mooie derde tijd.

De kwalificatie op zaterdagochtend verliep niet helemaal zoals ik wilde. Met een 11e plaats was ik niet tevreden maar ook niet teleurgesteld. Met een goeie start wat plaatsjes winnen en ik zit goed.

Race 1 op zaterdagmiddag werd onder mooie weersomstandigheden verreden. Na de start kon ik me bij de eerste vijf nestelen en heb een paar ronden als eerste kunnen rijden. Je zult het niet geloven, maar mijn pak zit vol met rubberen strepen van rijders die je raken. In de laatste ronde werd ik weer eens buiten de baan gereden, maar kon me nu goed herpakken. Op het laatste rechte stuk alles op alles met een mooie slipstream en ik kwam op plaats 4 de op één na laatste bocht door. De laatste bocht. Er komt een rijder onderdoor die de bocht niet kan houden. Ik wel en kan hem hierdoor nog net passeren op de finish en wordt derde. Pffff, eindelijk! Wanneer ik aankom bij de huldiging wordt er verteld dat de rijder voor mij bestraft wordt en dat ik tweede ben. Wat ben ik blij. Vanaf het podium zie ik mijn hele familie, vrienden en enkele sponsoren staan. Wat een geweldig gevoel is dat en ook nog eens omdat diegene die me al jaren helpen - Arie Vos en een hoofdsponsor - ook aanwezig zijn.

Maar zoals altijd hierna weer de voetjes op de grond en klaar maken voor de zondag.
In de nacht van zaterdag op zondag was er noodweer boven Assen waardoor de brandweer de pitboxen moest leegpompen. Ook ‘s morgens zijn ze nog bezig geweest om op diverse plekken water van het circuit weg te pompen. Hierdoor werden de warm-up trainingen wat later verreden. Hierin heb ik mijn rondes gemaakt en eindigde ik als 11e.

Op naar race 2.  Er werden aan 19 rijders straffen uitgedeeld voor wat er in de kwalificatie gebeurd was. Onder andere het te langzaam rijden in een sector. Ik kreeg er ook een aan mijn broek en werd 9 plaatsen teruggezet op de grid. Dus ik moet van P20 starten.

De start in race 2 verliep heel goed. Ik won al enkele plaatsen. Ronde na ronde kwam ik verder naar voren. En dan uiteindelijk op P5 wat met deze rijders op dit moment niet gemakkelijk is. Met het naar voren rijden zette ik de snelste ronde neer, die ook nog eens het baanrecord verbeterde. Dat is lekker. Maar nu hier blijven zitten en dadelijk in de laatste ronden naar de winst. Maar dan voel ik een prik in mijn rug en val ik bijna van de motor. Er heeft zich een rijder met zijn motor in een bocht in mijn pak geboord. Ik kan me gelukkig staande houden maar val terug naar P19. Verdomme, nu kan ik weer opnieuw beginnen. Het gat van 1,5s, wat ontstaan was, reed ik in mijn eentje dicht waardoor ik zelf weer bij de top zat, maar ook weer rijders terug had gebracht. Hierdoor ontstond in de laatste ronde een geduw en getrek waardoor ik weer langs de baan kwam en als 8e over de finish kwam. Doordat ik weer over het groene gedeelte langs het circuit was gereden kreeg ik een plekstraf waardoor ik als 9e eindigde.

Uiteindelijk een goed weekend waardoor ik veel punten heb gepakt en op dit moment 7e sta in de WK- stand.

Op naar de volgende race in Most (Tsjechië) van 6-8 augustus.