Politie zoekt getuigen brandstichting bij De Hoof in Someren

De politie zoekt getuigen van de brandstichting bij crisisnoodopvang De Hoof in Someren.

Op donderdag 24 november werd er tussen 00.00 uur en 00.30 uur brand gesticht bij De Hoof. Het gebouw raakte zwaar beschadigd door de brand. Gelukkig was de boerderij niet in gebruik toen de brand woedde. Maar dit had natuurlijk veel ernstiger kunnen aflopen.

Het pand was op het moment van het uitbreken van de brand niet in gebruik als woon-of slaapverblijf.
Vanaf maandag 28 november zouden er 450 vluchtelingen ondergebracht gaan worden in de boerderij.

De recherche beet zich vast in deze zaak en dat onderzoek leverde diverse camerabeelden op. Op de beelden is te zien dat er een auto komt aanrijden. In het voertuig zitten twee personen. Een persoon stapt uit aan de bijrijderskant van de auto. Die loopt met een jerrycan richting de boerderij en giet een vloeistof bij het pand en steekt dit aan. De persoon stapt daarna weer in het voertuig aan de bijrijderszijde waarna de auto wegrijdt. 

Het lijkt te gaan om een Volkswagen Golf type 4, met als specifieke kenmerken de velgen, donkere sierstrip, een deuk en het dakraam. Verder is te zien dat de bestuurder in de auto af en toe een sigaret lijkt aan te steken en daardoor op die momenten zichtbaar is. De bijrijder is degene die de brand daadwerkelijk aansteekt. Op het moment dat de brand aangestoken wordt, is een vuurbalachtige flits te zien. 

De politie wil graag weten wie deze personen zijn.

Kent of herkent u een of beide personen? Of mogelijk kent u de auto, een Volkswagen Golf type 4, waarin zij zich verplaatsten.

Misschien bevond u zich in de buurt op het moment van het uitbreken van de brand en heeft u (kort daarvoor, tijdens of erna) iets relevants gezien? Laat het de politie weten en neem contact op om uw informatie te delen. Dat kan via de Opsporingstiplijn tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Zie ook het filmpje op https://youtu.be/LMJR-hJ3IkE.