SIRIS.nl

Politieke Jongerendag met de burgemeesters op het Varendonck College Asten

Hoe denken jongeren over het opvangen van Oekraïners in hun gemeente? In hoeverre zijn jongeren eigenlijk geïnteresseerd in de gemeentepolitiek? En wat is er überhaupt te doen voor jongeren in hun eigen gemeente?

Rob Fritsen

Op het Varendonck College in Asten gingen havo-leerlingen uit leerjaar 4 op donderdag 31 maart hierover in gesprek met burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van de gemeente Asten en burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren.

De leerlingen maakten kennis met de gemeentepolitiek en verdiepten zich in lokale vraagstukken. De nadruk lag hierbij vooral op politieke zaken die de jongeren aangaan.

Rob Fritsen

Tijdens het interactieve programma, dat de vakgroepen maatschappijwetenschappen en geschiedenis organiseerden, vond kennisuitwisseling plaats over onder andere de rol van de burgemeesters, politieke participatie van jongeren en over een aantal actuele thema’s.

Rob Fritsen

De leerlingen maken op dit moment een uitzoekopdracht over de politiek in hun eigen gemeente. De Politieke Jongerendag is dus een verrijking op de opdracht die zij de komende tijd zullen maken.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.