Pompoendagen van start

In de tuin van Museum Klok & Peel in Asten zijn zaterdagochtend 14 oktober de Pompoendagen officieel geopend.

Het herfstvakantie-evenement met als thema 'Heksen & Magiƫrs' duurt tot en met zondag 22 oktober en wordt dan afgesloten met een Halloweenoptocht naar het centrum van Asten. Daar voegen winkels en horeca dit jaar wederom in met een eigen Pompoenfestijn.

Gedurende de hele vakantieweek pendelt een feestelijke Pompoenexpress op en neer tussen museum, gemeenschapshuis 't Kwartier en Markt.

Als openingshandeling mocht wethouder van cultuur Janine Spoor zaterdagochtend een splinternieuw pompoenspringkussen in gebruik nemen. Dat gebeurde met het doorknippen van het traditionele lint. Achter de wethouder stond een groepje kinderen te popelen om de springpompoen uit te testen.

Voor de openingshandeling waren er korte toespraken van museumvoorzitter Frans Stienen, wethouder Spoor en voorzitter van de projectgroep Pompoendagen Jos de Vries. Uit alle bijdragen sprak grote waardering voor de vele tientallen Astenaren die in allerlei geledingen energie steken in 'het grootste pompoenevenement van de Benelux'.

Grootste trekker voor de jeugd is weer het pompoensnijden. Maar er is veel meer pompoenvermaak. Jong en oud kan genieten van pompoencreaties in soorten en maten, een gezellige markt, optredende artiesten en natuurlijk van het museum zelf met zijn prachtige collecties Klok & Peel.

De Pompoendagen zijn dagelijks open van 11.00 tot 16.30 uur.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.